Voeren zonder pijn – De nieuwe Cyber-Lite van Nash

KWO Redactie
nash-werppijp-cybershot-lite-header

Als er een merk is dat continue op zoek is naar verbetering van het huidige assortiment, dan is dat Nash. Hoewel de huidige Cybershot werppijpen het absoluut goed doen hebben de mannen van Nash een belangrijke verandering doorgevoerd. Een aanpassing waardoor het voeren met de werppijp nu nóg makkelijker is geworden. Benieuwd wat dit is? Je leest het hieronder!


Voerboten zijn niet altijd de beste keuze

Wie kent de goede oude tijd nog waarin de karpers nog moest zoeken naar boilies op de bodem? Dit omdat de karpersnoepjes verspreid waren bijgevoerd met een goede werppijp. Vandaag de dag ligt al het aas vaak netjes op een hoopje door het gebruik van voerboten. Iedere karpervisser heeft zo zijn eigen voermethode maar het lijkt erop dat steeds minder vissers verspreid (bij)voeren.

Nash eindbaas Alan Blair is van alle markten thuis en weet als geen ander hoe effectief het verspreid voeren kan zijn.

De producten om verspreid te voeren zijn grondig veranderd ten opzichte van vroeger. De eerste ‘boiliebuizen’ waren vervaardigd uit metaal waardoor je al snel wat spiermassa bijkreeg tijdens lange(re) voersessies. Dit met de nodige tennisarmen tot gevolg!

Iedere visser heeft zo zijn eigen voermethode maar het lijkt erop dat steeds minder vissers verspreid voeren.

Productontwikkeling door de jaren heen

Naarmate de jaren vorderden en de producten innovatiever werden, heeft Nash een werppijp op de markt gebracht die gemaakt was van hard plastic. Dit was niet alleen goedkoper voor de visser, maar ook een stuk handiger om langer mee te voeren. Momenteel heeft Nash twee plastic types, de ‘Distance‘ uitvoering en de ‘Stealth‘ uitvoering. De Distance is voor de verre afstanden en de Stealth is een kortere uitvoering om dichterbij te voeren.

nash-werppijp-cybershot-lite5

De eerste Nash werppijpen werden gemaakt van hard plastic.

Een paar jaar geleden heeft Nash naast deze twee plastic types de Cybershot en de Cybershot Stealth ontwikkeld. Doordat de boilie bij deze werppijpen over twee dunne buisjes glijdt, hebben ze minder wrijving en worden ze door middel van een kunststoffen plaatje op het einde van de werpbuis perfect gelanceerd naar de plaats waar jij ze wil hebben. Deze Cybershot uitvoering was iets zwaarder dan de plastic versie, maar wel stukken sterker. Een plastic werppijp wil nog wel eens sneuvelen tijdens transport van en naar de waterkant!

nash-werppijp-cybershot-lite2

De Cybershots van Nash zijn sterk en duurzaam.

nash-werppijp-cybershot-lite1

De kunststof top zorgt voor een hoge precisie met voeren.

Vorig jaar heeft Nash besloten om de Cybershot verder te ontwikkelen. De goede eigenschappen moesten behouden blijven, enkel het gewicht moest naar beneden. Met dat in het achterhoofd zijn ze uitgekomen met de Cyber-Lite uit carbon. Dit lichte maar enorm sterke materiaal zorgt ervoor dat je veel langer kan voeren, zonder die vervelende pijn in schouder en arm. Ze bestaan, net als de Cybershots, uit een lange ‘Cyber-Lite‘ en een kortere ‘Cyber-Lite Stealth‘ versie.

nash-werppijp-cybershot-lite3

Veel en accuraat voeren, zonder pijn in je schouder en arm!

Ben jij op zoek naar een nieuwe werppijp? Stop dan met zoeken! Bekijk het complete assortiment bij je dichtstbijzijnde Nash dealer of bekijk ze op de website van Nash! De prijs voor dit duurzame stukje techniek zal rond de €90,- liggen.

Nash TackleEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe