Voorjaar bij Korda – mega veel nieuwe producten!

KWO Redactie
korda-productlaunch-voorjaar-header

De bekende Engelse firma Korda heeft de afgelopen tijd goed gekeken naar producten die zij nog konden toevoegen aan hun ruime assortiment. Na een lange test- en ontwikkelfase komen ze nu met een reeks nieuwe, handige items op de markt. In het onderstaande artikel kun je meer te weten komen over de verschillende nieuwe Korda producten!


Compac Wallets

De mannen van Korda aan het woord: Goed georganiseerd te werk gaan zorgt ervoor dat je het overzicht blijft houden en snel de benodigde spullen terugvindt. Met de release van de Compac tasjes en de TackleSafe hebben we al een grote stap in de juiste richting gezet om de uitrusting van vissers compact en overzichtelijk te houden. Om diverse kleine items nóg netter op te bergen is er nu een aanvulling in de vorm van de Compac Wallets.

De Compac Wallets zijn een goede aanvulling op de Compac luggage!

Deze kleine, uit waterbestendig materiaal gemaakte, tasjes zijn verkrijgbaar in small, medium en large formaten en helpen om spoeltjes lijn, lood, tubing en ook zelfs spullen zoals een powerbank of toiletartikelen op te bergen. Tevens hebben ze de perfecte maat om te combineren met de Compac 100, 125 of 140. Hierdoor krijg je een modulair systeem en heb je geen reden om niet georganiseerd aan de waterkant te verschijnen!

Onder andere voor lood…

…en tubing zijn de Compac wallets geschikt!

Zigkit Large

Na de release van de Zigkit Medium kregen we van een groep vissers de vraag om een extra grote uitvoering te maken. Deze zou door zijn verhoogde drijfvermogen namelijk helpen om dikkere lijnen omhoog te trekken en ook het zigvissen op erg diep water zoals afgravingen mogelijk maken. Als reactie op deze vraag is vanaf nu een Zigkit Large met een grotere dobber verkrijgbaar!

Naast de medium variant biedt Korda nu ook een grotere Zigkit aan!

SLR Markerfloat

Een speciaal design, gemaakt uit het beste balsa hout, maakt het mogelijk om de nieuwe SLR Markerfloat ontzettend ver te gooien en snel te laten stijgen vanaf grote dieptes. Tevens is gebleken dat deze speciale peildobber zich vrijwel nooit in de war laat werpen en is hij voorzien van een beschermcap aan de onderzijde. Door deze extra bescherming heeft hij een extra lange levensduur, zelfs als je hem op ruw terrein zoals mossels of grindbanken inwerpt!

Dankzij het speciale balsa hout en de unieke beschermkap is deze nieuwe marketfloat een bijzonder handig product!

Large Hookbeads

Met de toenemende populariteit van Ronnierigs en andere onderlijnen waarbij de aaspresentatie met een warteltje op de haaksteel wordt verwezenlijkt steeg ook de vraag naar extra stevige hookbeads. Ons antwoord hierop waren de Hookbeads, die ontzettend populair zijn bij karpervissers die er op willen vertrouwen dat de kraal niet onbedoeld schuift. Doordat de kralen vrij strak en subtiel zijn kon het soms moeilijk zijn om deze te combineren met dikkere haken zoals de X en XX modellen uit onze range. Speciaal voor die situatie hebben we nu ook een Large Hookbead in het assortiment opgenomen. Zo kun je met iedere haak gebruik maken van een van onze Hookbeads!

De extra grote Hookbeads zijn geschikt voor de grotere (en dikkere) maten haken.

Heli-Safe Tubing Kit

De Heli-Safe is een product dat door een grote groep karpervissers als een ideale oplossing wordt gezien. Het maakt het namelijk mogelijk om, wanneer het echt bittere noodzak is, lood of loodvervangers te droppen terwijl ze gebruik maken van een chod of helikopter systeem. Tot nu was het helaas niet altijd mogelijk om het product in te zetten. Op sommige wateren is er tegenwoordig een algemene leaderban en met sommige montages is het ‘naked’ vissen ook niet de beste optie. Het product development team is daarom flink in de weer geweest om een passend systeem te bedenken en te perfectioneren. Het resultaat is de Heli-Safe Tubing Kit, die zoals de naam al doet vermoeden je de mogelijkheid geeft om je chod en helikopter systemen met de loodzware Dark Matter tubing te vissen.

Dankzij de Heli-Safe Tubing Kit kun je zonder leader op een veilige manier met een helicoper/chod montage vissen!

De oplossing zat in een klein stukje kunststof die zij de ‘witch’s hat’ noemen. Deze zit in het compleet geleverde Heli-Safe Tubing Kit verwerkt en zorgt ervoor dat je de tube aan de Heli Safe kan verbinden. In combinatie met de speciaal ontworpen cap die boven op de Safe komt zal je tube gefixeerd worden en kan het systeem volledig veilig zijn werk doen.

Het kleine kunststof stukje (de Witch’s Hat) wordt op de tubing geplaatst om het schuiven van de onderlijn te voorkomen.

Praktijkervaring van de Heli-Safe Tubing Kit

Damian Clarke vertelt: “Op Savay Lake, waar ik vis, hebben we een leaderban. De meeste vissers willen echter graag met de Heli-Safe kunnen vissen. Zelf ben ik gaan testen met allerlei manieren om de tubing te verbinden, maar geen van allen werkte zoals ik hoopte. Toen ik de Tubing Kit twee jaar geleden in gebruik nam was dit probleem verholpen. Tijdens het testen en tot in de puntjes verbeteren van het product ben ik groot fan geworden van het systeem. De tungsten bead die je onderlijn op zijn plek houdt werkt ook enorm veilig. Eenmaal nat zal hij eenvoudig van de tubing kunnen glijden! Tijdens het werpen moet je er wel op letten dat je tegen de lijnclip gooit of je lood in de lucht afremt. Zo voorkom je namelijk dat deze dan al zal schuiven. Tevens kan je de Heli-Safe Tubing Kit ook perfect gebruiken als je je lood niet wilt droppen. Door eenvoudig de collar in de Safe te plaatsen zal je lood geen kant op kunnen.”

De Heli-Safe Tubing Kit biedt voor vissers die zonder leader willen (of moeten) vissen een uitkomst!

Alle bovenstaande producten zijn nu in de betere hengelsportzaken te bekijken!

Tot de volgende keer,

Team Korda


Wil je meer te weten komen over de bovenstaande Korda items of over hun andere producten? Check dan de website! Vergeet ook de Facebookpagina niet te liken, om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe