Winter Tip: Voerhoeveelheden bepalen met een thermometer – de Tacklebox

KWO Redactie

“Meten is weten!” Die uitspraak doen ze bij de karperspeciaalzaak De Tacklebox in Beilen maar al te vaak. Vooral nu de watertemperatuur daalt is het belangrijk om deze te meten! De watertemperatuur bepaalt namelijk voor een groot deel de activiteit van de karpers. Bij een hoge watertemperatuur vreten de karpers veel en bij een lage temperatuur neemt de voedselbehoefte af. Belangrijk dus om je tactiek en voerhoeveelheden hier op af te stemmen.

3. Zodra de watertemperatuur daalt gebruikt Matthijs de Milky Cream van De Tacklebox. Deze freezerbait kent een uitstekende vertering.

De Tacklebox vertelt: Een van onze vaste medewerkers Matthijs van Halm gebruikt met regelmaat de digitale thermometer van Reuben Heaton. Aan de hand van de gegevens die dit handige item verstrekt bepaalt Matthijs zijn voerhoeveelheden in het voor- en najaar. Momenteel schommelt de watertemperatuur op een aantal wateren rond de 10 graden en dat is voor Matthijs een reden om spaarzaam te voeren met licht verteerbaar aas. Hij gebruikt daarvoor de Milky Cream Freezerbait uit de eigen range van De Tacklebox. Dit aas heeft een fijne romige smaak en bevat veel vezels zodat een optimale vertering is gegarandeerd.

Bij een hoge watertemperatuur vreten de karpers veel en bij een lage temperatuur neemt de voedselbehoefte af.

Matthijs van Halm met een vis uit koud water. De watertemperatuur was bepalend voor zijn tactiek.

Het gebruik van deze digitale thermometer is overigens simpel. De digitale van Reuben Heaton wordt standaard geleverd in een handig beschermhoesje en bevat een kabeltje van maar liefst 3 meter. Aan het uiteinde van dit kabeltje zit een sensor en deze meet op iedere gewenste plek de temperatuur. In de praktijk betekent dit dat je de sensor aan het kabeltje laat zakken in het water en binnen 10 seconden heb je een zeer nauwkeurige indicatie van de watertemperatuur op een digitaal display!

Doormiddel van een handige sensor wordt de watertemperatuur zeer nauwkeurig gemeten.

Zodra de digitale thermometer aangeeft dat de watertemperatuur daalt onder de 10 graden schakelt Matthijs graag over op lage voerhoeveelheden van slechts een paar honderd gram per dag of zelfs nog minder. Tijdens de sessie zelf combineert hij de freezerbaits graag met bijvoorbeeld de nieuwe Milky Banana Pellet van Originals. Deze nieuwe Pellet bestaat voor een groot deel uit wateroplosbare melkeiwitjes die onder water zorgen voor een wolkend effect. Zelfs in koud water lossen deze pellets supersnel op.

Aankomende weken kiest Matthijs voor de nieuwe Milky Banana Pellet van Originals. Deze Pellet zit bomvol melkeiwitten en zorgt onder water voor een wolkend-effect en lost (zelfs in koud water) zeer snel op.

De digitale thermometer van Reuben Heaton is verkrijgbaar bij de Tacklebox in Beilen voor de prijs van €31,95. De thermometer wordt geleverd in een handig beschermhoesje waardoor je jarenlang plezier kunt beleven aan dit handige hulpmiddel.

De Reuben Heaton Sportscale is een handige thermometer voor de karpervisser.

Bestel HIER een thermometer!

De Tacklebox


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws van De Tacklebox? Check dan regelmatig de website en de Facebookpagina!

O.a. verkrijgbaar bij:Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe