Wondersessie op Etang du Vaulaurent – Roy Martens

KWO Redactie
wondersessie-etang-du-vaulaurent-roy-martens-deel-1-header

Twee weken geleden viste Roy Martens samen met zijn vijf maten Jeroen, Marco, Rick, Berry en Boy een week lang op het prachtige Etang du Vaulaurent van Fisherman Holidays. In verschillende opzichten is het een bizarre sessie geworden. Roy vertelt ons in het kort waarom!

Etang du Vaulaurent is een prachtig complex waar veel grote vissen rondzwemmen.


Roy aan het woord: De sessie startte voor mij en mijn maat gelijk goed met een spiegel van 19,2 kilo en een prachtige rijenkarper (de vis bovenaan het artikel) op de eerste ochtend. Terwijl wij onze vissen bleven vangen, was het voor de andere koppels enorm hard werken voor een vis.

Marco met zijn nieuwe PR van maar liefst 21,5 kilo!

Op de derde dag kregen Boy en Berry eindelijk een run en besloot ik daar te kijken. Op dat moment liep mijn hengel ook af en toen ik weer arriveerde op onze stek lag er al een enorme bak in het net, die eigenlijk voor mij bedoeld was. Jeroen had de eer om deze gigant van 25,3 kilo op zijn naam te schrijven. Heel blij was hij daar niet mee, omdat het eigenlijk ‘mijn’ vis was.

Al vroeg in de sessie wist Jeroen een fantastische vis van boven de 25 kilo te landen!

Diezelfde avond zaten we rustig wat paling te vangen toen zijn hengel er vandoor ging. Ik pak hem op en voel meteen dat het een zware vis is. Wat er even later over het netkoord glijdt, houdt niemand voor ogen.  Na die ochtend de bak gemist te hebben, vang ik een hele dikke dame die ook exact 25,3 kilo weegt. Wat een moment, wat een vreugde, wat een vis!

Roy had niet veel tijd om te balen, want al snel mocht hij zelf ook een 25 kilo + vis verwelkomen!

Het gaat maar door

Na de twee vijftigers vingen wij nog twee veertigers van 22,3 kilo en nog een aantal kleinere vissen rond de 12 kilo. De andere koppels hadden het nog steeds erg lastig. De vierde dag mocht Marco zijn eerste vis landen en dat was met 21,5 kilo ook gelijk een nieuwe PR voor hem! Boy zijn sessie werd gered toen er op de vijfde dag een volle fluiter te horen was op zijn hengels. Niet veel later hoorde we een kreet van vreugde over het water galmen en ging mijn telefoon. Boy had mijn weger nodig om zijn vis te wegen, die uiteindelijk maar liefst 25,7 kilo zwaar bleek te zijn. Wat een prachtige oude strijder!

Boy is in zijn nopjes met deze vis, en dat begrijpen wij best!

De laatste dag was het rond 20:30 ineens weer etenstijd op onze stekken. We vingen twee vissen kort na elkaar en toen ging ook de derde hengel er van door. Na een hele lange en pittige dril kon Jeroen ook eindelijk zijn kreet van vreugde laten horen. Een enorme bak gleed over het netkoord! We klokken de vis op het bizarre gewicht van 30,3 kilo. Wat een joekel… Wat een verbluffend gewicht!

Ongelofelijk, wat een kanon!

Wondersessie

Al met al was het een hele bijzondere sessie. Er werden vier PR’s verbroken, drie veertigers, drie vijftigers en een zestiger gevangen en het gemiddelde gewicht bedroeg maar liefst 18 kilo.

Het werd een topsessie…

…op een topwater!

De mannen hebben het goed naar hun zin gehad op Etang du Vaulaurent!

Bij mij werd eerst een vijftiger voor mijn neus weggekaapt om er vervolgens zelf weer één te vangen. De anderen moesten super hard werken en het was zelfs zo taai dat er één iemand zonder vis naar huis moest! Kortom: een supersessie met verschillende gezichten.

Deze indrukwekkende rijen was misschien wel de meest bijzondere vis van de sessie!

Op naar de volgende sessie!

Roy Martens

Op naar de volgende droomsessie!


Wil je meer weten over Etang du Vaulaurent of de andere wateren in het aanbod van Fisherman Holidays? Check dan de website en vergeet ook de Facebookpage niet te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe