XL Fieldtest – de Nash Titan Hide

KWO Redactie
nash-titan-hide-header

Nash Tackle komt met een bizar aantal nieuwe producten voor 2018, waaronder de Titan tentenreeks. In dit gamma zit ook een kleine, lichte en enorm snel op te zetten shelter: de Titan Hide. In deze XL productreview deelt Kevin Nash zijn mening over de Nash Titan Hide en nemen we alle productfeatures met jullie door!


Kevin Nash aan het woord: Wanneer ik voor het eerst de nieuwe Titan Hide meenam om hem te testen werd ik gelijk omvergeblazen. Of beter gezegd: tot mijn verrassing werd ik NIET omvergeblazen! Het was een sessie in Oostenrijk, begin april van dit jaar. Ik zat al meer dan een week aan de waterkant in mijn vertrouwde Titan T1. Het weer was prachtig, en met temperaturen tussen de 18 en 20 graden dacht ik dat de zomer was gearriveerd!

In zomerse omstandigheden is de Titan Hide de ideale shelter!

Mijn geliefde Titan Hide prototype was inmiddels gearriveerd en ik kon niet wachten om deze te gaan testen. Wat ik toen nog niet wist, was dat het slechtste Oostenrijkse weer van het jaar eraan zat te komen. Op de derde dag werd ik midden in een sneeuwstorm wakker en een sterke wind die alleen maar in kracht toenam!

Prima voor droge en windstille omstandigheden, maar overleeft de Hide ook zwaarder weer?

Zware fieldtest

Die avond waren er windstoten van boven de 75 km per uur die tegen de zijkant van mijn Hide aan beukte. De tentharingen zaten door de houtschilfers amper drie centimeter in de grond en daarnaast was ik bezorgd over het ontbreken van stormpalen op dit prototype.

Wellicht was het je al opgevallen: de Hide bevat geen stormpalen!

De wind was alarmerend sterk en hevige windstoten mishandelde het doek van de Hide. Iedere windstoot veroorzaakte flinke paniek bij mij, en het enige waar ik aan kon denken was de Hide vastpakken om te voorkomen dat de tent weg zou waaien. Gelukkig gebeurde dat niet. Iedere keer wilde mijn reflexen dat ik de Hide vast zou pakken, maar de Hide bleef ongeroerd op zijn plek staan!

De Hide bleef ongeroerd op zijn plek staan!

Downforce

Zoals ik al zei, ben ik letterlijk omvergeblazen. Ik ontwerp al meer dan 35 jaar shelters en nog nooit heb ik onder een ‘brolly-style’ shelter gezeten die zo stevig en stabiel staat als de Hide. Stevige wind probeert shelters altijd omhoog te blazen, maar de vorm van de Hide creëert een soort van downforce die als het ware de lucht over de Hide heen duwt. Hierdoor wordt de Hide alleen maar steviger tegen de grond gedrukt. Je kunt het vergelijken met de aerodynamica van een Formule 1  auto, die bij hoge snelheden zorgt voor meer grip op het circuit.

Het unieke ontwerp van de tent zorgt voor een neerwaartse druk bij winderige omstandigheden.

Na mijn Oostenrijkse ervaring kan ik me niet voorstellen dat ik nog stormpalen zou gaan gebruiken, tenzij ik op een stek aan het vissen ben met de wind recht op mijn stek. Ik heb heel mijn leven met een brolly gevist, maar nu niet meer. Als ik de Hide moet vergelijken met een brolly dan is de Hide sterker, steviger, stabieler én sneller op te zetten en af te breken. Daarnaast weegt de Hide slechts 4,6 kilo!

Met slechts 4,6 kilo is dit de ideale shelter voor de actieve visser, en geschikt voor de kleinste (en meest stiekeme) stekjes!

Gemengde gevoelens hier – ik heb de Oval Brolly, Profile Brolly en de Groundhog uitgevonden, alle drie iconen in hun tijd. Nu denk ik dat met het uitbrengen van de Titan Hide hun tijd voorgoed voorbij is!

Nu denk ik dat met het uitbrengen van de Titan Hide hun tijd voorgoed voorbij is!

Kevin Nash


Over de Titan Hide

De Titan Hide verovert de markt met het nieuwe Titan-frame en nieuw ontwikkelde montageblok, dat zorgt voor de lichtste en snelst opzetbare shelter dat ooit is ontwikkeld. Kevin Nash himself stelt dat ovale paraplu’s van zijn eigen uitvinding volledig verouderd raken met de komst van de Titan Hide!

Het speciaal ontworpen spreidblok maakt dat je de Hide extreem snel op kunt zetten!

Een unieke styling zorgt ervoor dat de Titan Hide super sterk en ongelooflijk stabiel is, waarbij de stormpalen alleen nodig zijn als het écht hard waait of wanneer je met een open Titan Hide vol in de wind staat. De vorm zorgt ervoor dat als de wind over de Hide gaat, de stabiliteit alleen maar wordt verbeterd.

Veel bescherming in open systeem

Gebogen stangen aan de voorzijde bieden een grotere bescherming voor de hardcore visser die het liefste met een open systeem vist. De optie om er een voorkant in te ritsen beschermt je materiaal tegen de regen, maar je kunt de voorkant ook oprollen om zo een panoramisch uitzicht te creëren bij goed weer.

Door de zijkanten op te rollen creëer je een panoramisch uitzicht.

De Titan Hide is gemaakt van een 5000 mm hydrostatisch PU-doek. De Hide vouwt zich op tot een verbluffend 112 cm klein pakketje. Dankzij de vlakke achterkant biedt de shelter maximale beschikbare ruimte om iedere moderne bedchair of sleepsystem te plaatsen. Het gewicht is slechts 4,6 kilo en met de optionele waterdichte voorkant weegt het in totaal 5 kilo. Ook is er een optioneel muggengaas infill panel, een HD-grondzeil, een winterskin voor extra comfort in de koudere maanden en stormpaal adapters die je snel kan bevestigen aan de Titan Hide.

De Titan Hide – het Titan Life maar dan sneller, lichter en sterker dan ooit.

Adviesprijs Titan Hide: €329,99.-

De Titan Hide geeft je het ultieme Titan gevoel, maar dan extreem licht en sterker dan ooit!

Diverse accessoires

Voor de Titan Hide zijn verschillende accessoires beschikbaar, die we hieronder met jullie doornemen:

Titan Hide Mozzi Infill

Dit is een afritsbaar muggengaas voorpaneel voor de Titan Hide die je een comfortabele nachtrust garandeerd, zelfs tijdens de warme zomerdagen die gepaard gaan met veel ongewenste insecten. De oprolbare deur is voorzien van dubbele ritsen en kan bevestigd worden door middel van handige bevestigingsclips.

Gewicht: 0,3 kilo

Met de handige mozzy infill…

…creëer je een insect-bestendige shelter!

Titan Hide Waterproof Infill

Een lichtgewicht afritsbaar voorpaneel gemaakt van 5000mm Hydrostatisch Head 420D nylon geeft in een paar seconden bescherming tegen ieder weertype. Net als de Mozzy Infill is de oprolbare deur voorzien van dubbele ritsen en kan deze bevestid worden middel van de handige bevestigingsclips. De Waterproof Infill veranderd de Titan Hide tot een volledige bivvy, waardoor de sessie’s met slecht weer ook op een comfortabele manier kunnen worden doorgebracht.

Gewicht: 0,4 kilo

Het Waterproof Infill panel maakt je shelter 100% waterdicht!

Titan Hide Overwrap

De Hide Overwrap is een ‘gestript’ wrap met een zogenaamde ‘letterbox-style’ stormdeur en klittenband voor het bevestigen van je hengels. De Hide Overwrap vermindert condensatie en biedt extra isolatie. Daarnaast wordt de bruikbare ruimte vergroot, wat een voordeel is voor langere sessies. De zijpanelen kunnen worden opgerold om de zichtbaarheid en ventilatie te verbeteren. De Hide Overwrap wordt geleverd met Nash tentharingen.

Gewicht: 2 kilo

De WInter Wrap vergroot de ruimte van de Hide en is perfect voor koude omstandigheden en langere sessies.

Titan Hide HD Groundsheet

Het Heavy Duty grondzeil voor de Titan Hide is snel bevestigd met behulp van de elastieken die voorzien zijn van metalen ringen rondom het grondzeil. De oppervlakte van het grondzeil komt overeen met die van de Hide. Het grondzeil biedt bescherming tegen kou van de grond en zorgt daarnaast voor een stevige en comfortabele ‘vloer’ in je shelter!

Gewicht: 1,5 kilo

Het Heavy Duty (HD) Groundsheet geef je shelter een comfortabele vloer.

Nash Tackle


Wil je meer weten over de nieuwe producten van Nash voor 2018? Bekijk dan de productcatalogus of check de website voor het volledige productaanbod. Vergeet ook zeker niet de Facebookpagina te liken om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!Plaats een nieuwe comment

Er is 1 comment

Voeg je reactie toe