Zeeuwse Babbelaer – Michiel Pilaar

Michiel Pilaar
Michiel_Pilaar_intro2

Na een periode van 6 jaar ga ik eindelijk weer schrijven voor KWO. Waar ik vroeger een ‘Seizoen van…’ bij hield ga ik nu over van alles en nog wat bloggen (uiteraard karper gerelateerd).

Inmiddels ben ik 28 jaar en heb dan ook al aardig wat sessies achter de rug. De meeste waren in mijn beginjaren (O REALLY). Toen viste ik immers iedere dag en vrijwel altijd met een dobber! Die jaren hebben een basis gelegd voor mijn visserij van nu. Want wat ik toen allemaal geleerd heb over het gedrag van vissen en over aanpak om deze rakkers te vangen is nu nog steeds erg handig.

Michiel met zijn grootste karper uit 2000, destijds een MEGA BAK.

Michiel met zijn grootste karper uit 2000, destijds een MEGA BAK.

De laatste 3-4 jaar is mijn vistijd drastisch verminderd. Niet vanwege het schilderen van een baby kamer (alhoewel m’n vriendin Tamara wel steeds vaker op baby gerelateerde sites zie surfen) maar vanwege het werk in de glasbranche (glazen deuren, dubbelglas, enz.) en andere hobby’s (o.a. pokeren). Kortom: mijn leven is meer gebalanceerd dan ooit en ik merk dat ik nu extra veel zin heb om mijn sessies te gaan vissen!

Mijn huidige visserij

Mijn karpervisserij speelt zich voornamelijk af buiten Zeeland; ik probeer af en toe een nachtje te pakken op de wateren in België of in Brabant. Nog mooier vind ik het om er op uit te trekken naar een ander land en daar een meerdaagse sessie te vissen. De laatste jaren heb ik veel van zulke sessies met Mark Hofman gemaakt en deze jaren waren de mooiste uit m’n vissersleven. Nu ik dit teruglees ziet het er een beetje gay uit, maar ik neem aan dat jullie snappen dat het gaat om: de rustige visserij, de kraakheldere wateren, de karpers en de vriendschap in z’n algemeenheid  J

Michiel Pilaar intro3

Karpervissen en alles wat er bij komt kijken: prachtig!

Ik hoop met mijn blogs uit te dragen dat het karpervissen voor mij méér is dan alleen een hengeltje uitgooien in de hoop een grote vis te vangen. Karpervissen is avontuur, een passie en hierbij wil ik mezelf prikkelen met nieuwe uitdagingen. Zo wil ik altijd bijleren qua technieken en doorgrond ik graag nieuwe wateren of watertypes. Op deze manier kan ik me niet voorstellen dat ik het karpervissen ooit ‘beu’ raak. Ik hoop dan ook dat ik later als oud baasje nog steeds met veel plezier achter de stokken zit en af en toe een blog kan schrijven  J

Michiel PilaarEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe