Zo knoop je in 2 minuten een perfecte Chod – Matthijs van Halm

KWO Redactie
mathijs-halm-choddy-chod-rig-originals-omslag

Whoop Whoop! We zijn alweer een week verder dus het is tijd voor een nieuwe Originals blog. Deze week kijken we mee met Matthijs van Halm, die jullie zijn favoriete versie van de chod rig laat zien. Met uitgebreide tekst, uitleg en foto’s zou het na deze blog ook voor jullie KWO’ers geen probleem meer moeten zijn om een perfecte chod te knopen! Karpers, kijk maar uit… 


Knoopvragen

De mannen van Originals aan het woord: De Chod-rig is een perfecte onderlijn om snel beet te krijgen. De inhaking van deze rig is snel en omdat je de rig altijd vist in combinatie met een Pop-up valt het geheel lekker op. Een Chod-rig zal door de karper dus altijd snel ontdekt worden. Het knopen van een Chod-rig roept vaak veel vraagtekens op. Daarom legt Matthijs van Halm in deze update uit hoe hij zijn rigs knoopt en met welke materialen hij dat doet!

Het eindresultaat!

Gebruikte materialen

– Korda Mouth Trap 20lb
– Nash Pin Point Chod Twister maat 5
– Korda Krimptool
– Korda Krimps maat S
– Korda QC Swivel Round maat 11
– Korda Micro Rig Swivel
– Originals 14MM Krill Caramel Pop-up
– Bait Floss

Stap 1

Matthijs vertelt: Allereerst pak ik een stukje Korda Mouth Trap van 30 centimeter en een Nash Pin Point Chod Twister Hook maat 5. Vervolgens bevestig ik de haak doormiddel van een knooploze knoop waarbij ik de lengte waar het Micro Rig Swiveltje (stap 2.) overheen moet zo’n 10 cm lang laat.

6-8 wikkelingen is voldoende voor de D.

Stap 2.

Vervolgens schuif ik de Korda Mini Rig Swivel over het stukje Mouth Trap. Het uiteinde van de Mouth Trap schuif ik vervolgens door het haakoog. Het resultaat is een hair in de vorm van een D waar het ringetje vrij doorheen schuift.

Een micro swivel om de pop up straks goed op zijn plek te houden.

Stap 3.

Om er voor te zorgen dat de D-vormige lus op z’n plek blijft brand ik deze even kort aan zodat er een bobbeltje ontstaan. Deze verdikking zorgt ervoor dat de lus z’n vorm behoudt.

Nu wordt deze chod rig echt #LIT

Stap 4.

Nu de het gedeelte bij de haak klaar is ga ik de lengte bepalen. Bij de chods die ik maak, maak ik gebruik van de Korda Krimps. Op +-2,5 centimeter van het haakoog plaats ik een Krimp en knijp deze stevig dicht met een Korda Krimptool zodat er een klein lusje ontstaat. Let op: zorg ervoor dat je altijd de juiste Krimps gebruikt. Op onze website zie je bij het product welke krimp je voor welk Chod-materiaal moet gebruiken.

Let goed op welke maat krimp bij welke dikte mouthtrap hoort.

Stap 5.

Ik knip een klein stukje (3mm) Korda  Tungsten Anti Tangle Sleeve af en schuif deze over mijn Chod-rig heen. Dit stukje schuif ik over mijn Korda QC Round Swivel heen zodat mijn chodrig nooit uit zich zelf van de Swivel af kan. Zelfs tijdens een dril zit de Rig perfect gefixeert

Het wisselen van een chod is nog nooit zo makkelijk geweest!

Stap 6.

Knip 10 cm Bait Floss af en haal deze door het oogje van de Micro Rigswivel. Rijg je pop up op je boilienaald, en pak beide uiteinden van de Bait floss. Trek deze terug door je Pop up heen en brand deze vervolgens dicht. In mijn geval gebruik ik de Pop-ups van Originals. Het drijfvermogen van deze Pop-ups is zeer goed en de combinatie van kleur en triggers heeft mij al veel vissen opgeleverd.

Trek de wartel diep in het aas zodat deze nooit los komt.

Stap 7.

Je chodrig is klaar, vissen maar!

Omdat ik de Chod-Rig op deze manier maak kan ik heel snel wisselen mocht mijn haak bot zijn. De Korda QC Round Swivels zijn dus cruciaal voor mijn Chod-visserij.

Et voilá, de favoriete chod van Mathijs!

Tot slot: Wij zouden je willen adviseren om deze rig echt eens een kans te geven en om hem zelf eens te knopen. In onze winkel verkopen wij prima alternatieven zoals de kant en klare Chod Rigs van ESP, Korda of Fox, maar het zelf knopen geeft mij de meeste voldoening. Daarom hebben wij nu exclusief dit complete chodpakket samengesteld! Hiermee knoop je eenvoudig bovenstaande rig exact zoals Matthijs doet, en je ontvangt ook nog eens 10% Korting op dit complete chodpakket.

Klik op de afbeelding om dit complete chod pakket te scoren!


Voor meer artikelen van Tacklebox’er Matthijs of voor info over de producten van Originals check je uiteraard de Tacklebox website. Volg ook de Originals Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe