Zoet aas? Live System van CC Moore! – Mark Hofman

Mark Hofman
CC-MOORE-LIVESYSTEM-MH-2

Vertrouwen is de belangrijkste pijler in mijn visserij. Als iets goed werkt, dan zal ik het niet snel aanpassen en durf ik er mee uit te pakken op tal van verschillende wateren. Aangezien aas een cruciaal onderdeel is van het succes wat je zult hebben, wil ik hier absoluut niet over twijfelen. Vandaar dat al jarenlang dezelfde boilies in mijn vistas zitten als ik weer op pad ga: de Live System bol van CC Moore!Zoet versus Vis

Ik ben zowel overtuigd van de kracht van zoete boilies als van boilies op basis van vismeel. Vandaar dat ik op mijn buitenlandse trips vaak kies voor een 50/50 mix. Dan sla ik zowel zoete als vismeel boilies in, die ik vervolgens meng in mijn emmers. Op deze manier heb je twee types aas op je stek waardoor je in theorie meer vissen aan kunt spreken en je ook kunt variëren met je haakaas. Na verloop van tijd ontdek je wellicht welk aas beter scoort op dat moment en kun je meer uit je sessie halen!

Mixen maar… De Live System in combi met de KWO Special: 100% vertrouwen!

Heerlijk bol… ook voor op verjaardagen!

De zoete boilie waar ik de afgelopen vijf jaar eigenlijk uitsluitend mee gevist heb is de Live System van CC Moore. Als ik deze boilie zou moeten omschrijven zou ik gaan voor een zachte, nootachtige, scopex-like boilie (hoe noem je een sommelier voor boilies?!). Nu zegt de geur die ik ruik niet zoveel over de vangkracht van het aas. Ik ben zelf meer van het proeven. Al is ook hier de smaak van een karper totaal anders, als ik een zachte, fijne en zoete smaak proef dan zal dit de karper in ieder geval niet afschrikken! Deze Live System bolletjes gooi ik zo naar achter, tot grote irritatie bij mijn vriendin als ze mee is 😉

Een prima snack om tussen de borrelnootjes te leggen. Kijken wie er in trapt! 😉

Pop-ups en Hard Hookbaits

In het diepe zuiden van Franrijk, waar ik dus regelmatig vis, kun je best last hebben van kreeften. Deze jongens waarderen een goede boilie ook wel en daarom moet je daar maatregelen tegen treffen. Zo kun je een krimpkousje om je haakaas smelten, maar je kunt ook kiezen voor de ‘hard hookbaits’. Zeker bij CC MOORE zijn deze ook écht hard en kunnen ze het meeste ‘ongedierte’ wel aan. Om die reden heb ik hier altijd een paar potjes van bij me. Als het echt de spuigaten uitloopt doe ik hier ook weleens een krimpkousje omheen, dan weet je zeker dat je niet met een lege hair aan het vissen ben!

Als men aan pop-ups denkt wordt er meestal gedacht aan fluo pop-ups. Dit terwijl juist een ‘normale’ pop-up ook zeer goed kan werken! Als ik dit seizoen met een snowman vistte, dan greep ik eigenlijk altijd naar pop-ups met dezelfde samenstelling als mijn voerboilies. In dit geval vaak een KWO Special met daarop een Live System pop-up. Deze pop-ups hebben een zeer goed drijfvermogen en daarnaast is een combi van bijvoorbeeld 24mm bodem + 18mm pop-up een echte bakken combinatie!

Daarnaast is een combi van bijvoorbeeld 24mm bodem + 18mm pop-up een echte bakken combinatie!

Ook een aasje voor de koude maanden

Doordat de Live System goed te verteren is, gebruik ik hem ook zeker in de koudere maanden. Ik schroom niet om er rustig mee te voeren van november tot en met maart. Gewoon een paar handjes per keer, de vissen smullen er wel van! Met een zware vismeel boilie moet je iets meer uitkijken in deze periode, maar de Live System kan prima worden ingezet.

Van Nederland tot Slovenië: de Live System vangt overal!

Het is een aasje dat een sterke instant werking heeft en mij ook bij koude watertemperaturen meerdere prachtige vissen heeft opgeleverd. Zeker in Nederland heb ik er mooie vissen mee weten te strikken. Is deze bol nog nieuw voor je? Aarzel niet om hem ook juist in de winter in te zetten!

Waar te krijgen?

CC Moore is inmiddels een begrip in Nederland en België en daarom kun je het gegarandeerd terugvinden in de hengelsport speciaalzaak bij jou in de buurt. Zo niet? Gooi dan even GOOGLE er tegenaan en ze worden op je deurmat thuis bezorgd 😉

Meer informatie over deze bol check je op de CC Moore website, klik hier!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe