Zoete verleiding – Bas van den Broek en Dennis Willemsma – Deel 2

KWO Redactie
zoete-verleiding-bfp-baits-header

In het vorige deel van dit tweeluik gaf BFP man Bas van den Broek enkele tips voor de visserij in de maanden juni, juli en augustus. In dit deel neemt vismaat (en teamgenoot) Dennis Willemsma het van Bas over en geeft zijn kijk op de zomerse visserij en over het gebruik van voer in deze periode. 


Instant bazen

Dennis aan het woord: Alle zoete aasjes uit het gamma van BFP kun je scharen onder ‘instant aas met een zeer hoge impuls’. De voedselprikkel wordt opgewekt door het gebruik van diverse alcoholische flavours die gebruikt zijn in de boilies. Ongeacht de watertemperatuur lekken alcohol flavours altijd goed uit, een groot pluspunt bij de instant visserij! Eerder was mijn absolute favoriet de Sweet Temptation, maar na gebruik van de Fruit Punch en kortgeleden de Mulberry kan ik maar moeilijk kiezen. Ik hou het voor nu voornamelijk bij praktijkervaring in dit stuk. Bas heeft immers al wat achtergrond informatie gegeven in het vorige artikel!

zoete-verleiding-bfp-baits-1

In het vorige artikel gaf Bas achtergrondinformatie over de inzet van het aasgamma van BFP.

Frankrijk en spiegels

In mijn beleving trek je met zoet aas spiegels sneller over de streep. Bovendien reageren karpers instant sneller op zoet aas, iets dat niet bij iedereen bekend is. Vooral zomers zijn de suiker en koolhydraten uit de zoete bollen ‘dodelijk’. Koppel daar nog een opvallend kleurtje aan, zoals die van de Sweet Temptation, en de aandacht van de karper is snel getrokken! Mijn laatste Frankrijktrip was er eentje om nooit te vergeten. Binnen vijf dagen wist ik meer dan tien veertigers en drie vijftigers te vangen, en dit op een pittig openbaar water! Tijdens deze sessie combineerde ik de Mulberry met tijgernoten.

zoete-verleiding-bas-van-den-broek-dennis-willemsma5

Dankzij bakken als dit werd het een trip om nooit te vergeten!

Na één avond voeren lag de vis al volledig op het aas. Het enige wat ik nog deed was een scherp rigje ‘pole position’ neerleggen. Het werd een absolute ramsessie! Veel vissen lieten de mat compleet rood achter van de Mulberry, wat me naast de vangsten extra veel vertrouwen gaf in dit aas. De vis wist het aas te vinden en doordat ze een dunne samenstelling ontlasten op de onthaakmat wist ik dat aas goed verteerbaar is. Iets wat lang niet alle bollen op de markt hebben en dit is in mijn ogen dan ook een groot pluspunt van het aas uit het BFP Baits assortiment!

Doordat ze een dunne samenstelling ontlasten op de onthaakmat wist ik dat aas goed verteerbaar is.

Op de lange termijn denk ik dat de vis een eiwitrijk aas zal prefereren maar zeker met hoge watertemperaturen heeft een zoet aasje mijn voorkeur. Plan je wel een langere voercampagne, dan raad ik aan om de Fish ’n Tutti er doorheen te voeren.

zoete-verleiding-bas-van-den-broek-dennis-willemsma1

De Mulberry deed haar werk!

Instant tactiek

Mijn instant tactiek is meestal volgens een vast ritueel. Vis ik in een holding area? Dan zal ik slechts een handje gebroken boilies en enkele hele boilies bijvoeren. Dit doe ik redelijk compact, denk aan ongeveer één vierkante meter. Belangrijk hierbij is dat je de rig in deze situatie niet al te lang maakt. De karper beweegt zich op een dergelijke stek met een kleine voerplek een stuk langzamer, dus is het zaak de haak snel te laten prikken.

Belangrijk hierbij is dat je de rig in deze situatie niet al te lang maakt.

zoete-verleiding-bas-van-den-broek-dennis-willemsma2-1

…heeft Dennis al heel wat vissen opgeleverd!

Vis ik op een stek waar ik de vis over een groter oppervlak verwacht, dan voer ik bij aankomst een paar kilo boilies verspreid. De rig laat ik in deze situatie iets langer, zo’n 18 centimeter is gangbaar. De karpers zullen her en der een boilie oppikken en omdat ze flink in beweging zijn is het beter een iets langere rig te gebruiken.

Eindoordeel

Bas heeft in deel één met name de Fruit Punch & Sweet Temptation beschreven en ik wat meer over de Mulberry. Naar mijn mening hebben alle soorten aas hun eigen unieke eigenschappen en zijn ze geschikt voor verschillende watertypen.

zoete-verleiding-bas-van-den-broek-dennis-willemsma3

Dennis heeft enorm veel vertrouwen in het aas van BFP!

In de webshop beschrijft BFP waar iedere bol het meest geschikt voor is. Eén ding is een feit, er is geen woord gelogen over de hoge instant kracht van deze bollen!

Succes aan de waterkant!

Dennis Willemsma



Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe