KWO Boulevard van Week 22

KWO Redactie
roy-van-goor-karper-benelux-header

Tijdens dit zinderende Pinksterweekend en een haast net zo’n spectaculaire Champions League finale staat er ook op deze eerste zondag in juni weer een goed gevulde editie van KWO Boulevard voor je klaar. Deze week met o.a. superkarpers voor Roy van Goor, een bizarre winactie, girlpower, heerlijke video’s autopech en meer! Check ook nu weer het laatste karpernieuws dat we voor jullie op een rijtje hebben gezet. Let’s go!

Het voorjaar is in volle gang en dat is te zien aan het buitenleven. Dit is toch genieten?! Foto: Michael Bromfield.


Ronde 2 van de ‘Mega Marathon’ van start

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat de KWO Community dit voorjaar NEXT LEVEL gaat! Alle KWO Members maken namelijk automatisch kans op vette prijzen met een totale winkelwaarde van ruim €12.500,-. In totaal zijn er in deze Mega Marathon vier rondes en na de drie weggegeven Navigator voerboten is het nu tijd voor de tweede rondgang en die is wederom spectaculair!

Op woensdag 21 juni gaan we namelijk 100 Community Members blij maken met een waardebon van €50,- van karperspeciaalzaak De Tacklebox! In onderstaande video geeft Michiel wat extra uitleg over de actie:


De beste updates van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

De meest spraakmakende update van afgelopen week was absoluut de megavangst van Darrell Peck. Hij wist namelijk een spiegelkarper te vangen van maar liefst 33,6kg. En nee: niet op een betaalwater in Frankrijk, maar gewoon op een verenigingswater in ons eigen kikkerlandje! Bekijk het videoverslag hieronder:

De op één na best bekeken video van afgelopen week was deel 3 van ‘The Mission’! Opnieuw knalt Oli Davies samen met een goede vriend door de Eurotunnel op zoek naar een bruut rivieravontuur. Samen met zijn makker Samir Arebi bevist Oli gedurende 4 nachten diverse stekken op een Franse rivier. Het begin verloopt stroefjes, maar uiteindelijk slagen de boys er toch in om enkele gave vissen te vangen!

Maar uiteraard hebben we ook enkele ‘gewone’ artikelen geplaatst, zonder bewegende beelden. De leukste (en leerzaamste) is het item van Mike Gerrits. Hij deelt enkele nuttig voorjaarstips met de KWO lezers!

mike-gerrits-voorjaar-visserij5

Klik op de afbeelding om het artikel van Mike te lezen.


Een rodpod…

…gebruik je NIET zo!

You’re doing it wrong..!

Dimitri Fannes stuurde ons deze opmerkelijke foto toe. Op de plaat zien we de hengel set-up van een karpervisser uit het Oostblok die de gebruiksaanwijzing van zijn rodpod niet goed heeft doorgelezen. De achterkopjes staan voor, de beetmelders achter en de molens bundelen los in de lucht aan de achterzijde. Tsja, weer eens wat anders  🙂


Topvissen voor Roy van Goor

Dit jaar hebben we al twee keer eerder over Roy van Goor gepubliceerd in KWO Boulevard. Echter, hetgeen de consultant van DLR Baits recent op de kant heeft ‘getrokken’ overtreft al zijn eerder bijdrages aan deze rubriek. We laten deze vissende vader zelf aan het woord!

Weinig vistijd, maar tóch prima resultaten boeken: Roy van Goor doet het dit jaar!

Roy vertelt: Nét toen ik een aantal aaneengesloten dagen vrij had veranderde het perfecte visweer (zuidwestenwind, beetje regen en wind) naar omstandigheden die meer passen bij een zonvakantie op de Malediven. Uiteraard MOEST er gevist worden dus past ik mijn aanpak aan naar zeer mobiel vissen, veel stekken voorzien van voer en afvissen tijdens korte sessies.

Vier dagen later voelde ik mijn benen niet meer door het kilometers vreten, kreeg ik mijn ogen niet meer open door de zonnesteek, bladerde het vel van mijn benen af… maarrrr: karpers waren er gevangen. En HOE!

Met deze 46 ponds zware spiegel verbrak Roy z’n Benelux PB.

De 2 topvissen van de put waren onder meer het haasje. In totaal kwamen er 8 karpers op de kant, waarvan er 2 de 15 kg grens niet doorbraken. Een zeer donkere 23,2 kg wegend varken verbrak mijn Benelux PB en 2 dagen later werd het nog gekker toen ik een 24,8 kg zware mastodont strikte.

De grootste karper van de uiterst effectief geviste sessie.

Als bonus wist ik in de laatste visuurtjes nog een perfecte rijen van 19 kg te vangen. Al met al kunnen jullie jezelf wel voorstellen dat ik nog altijd op een roze wolk verblijf. Soms kan de smaak van succes zo zoet zijn… I like Sunshine!

Ook deze bazige rijenkarper kon de Krill & Ocean bolletjes niet weerstaan.


Girlpower: Anouk slaat weer toe

Dat het karperwereldje vooral een mannenwereldje is moge duidelijk zijn. Toch zijn er een aantal dames die jaar in, jaar uit prima resultaten kunnen overleggen. CC Moore’s Anouk Braanker behoort zeker tot dit clubje en recent bezocht ze samen met haar vent Remon een Frans betaalwater. Hier wist het duo enkele prachtige karpers te landen en wederom was Anouk het goudhaantje met meerdere buffels, waaronder onderstaande schub. Goed gevist jongedame!

Even poseren op de kant…

…om de bak vervolgens te laten zwemmen.


De KWO bezoekers enquête 2017

Omdat we KWO telkens willen verbeteren en ons meer willen afstemmen op de behoeftes van jullie als karpervissers hebben we een enquête opgesteld. Het doorlopen van de enquête kost je nog geen 5 minuten en het zou ons zeker helpen om een nóg beter KWO te realiseren. Alvast bedankt voor je hulp! Overigens is de enquête NIET voor karpervissers die reeds zijn aangesloten bij de KWO Community!

Klik hier om naar de enquête te gaan.

Topvangsten

Met het voorjaar in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

De drukke ondernemer Herco Zevenbergen was wel toe aan een weekje Frankrijk. Echter, de omstandigheden waren verre van optimaal. Toch wist deze gedreven visser een aantal bakken te vangen. Lekker gewerkt pik!

Het voorjaar van Wesley Prozee was al geslaagd en kreeg met deze knappe schub nog meer glans!

Via Jordy Op ’t Hof kwam deze grasbak van Bob van Dorp in onze mailbox. De vangst was echt teamwork tussen twee struinende sniper vissers: een spotter en een ‘shooter’! Lekker bezig boys!

Deze brute volschub zorgde voor een geslaagde vakantie van Jorwin van den Hof! #beauty

Iets later kwamen er nog 3 foto’s binnen op de redactie, namelijk die van de vismaten van Jorwin! Hans, Niels en Martijn waren vol goede moed met Jorwin afgereisd naar het Franse land. Zonder uitzondering wisten de mannen dikke vissen te vangen, kijk maar mee!

De foto is geen topkwaliteit maar Hans was maar wat blij met de vis!

BAM! Een zwijn voor Niels Coenders!

Ook Martijn pakte een aantal bakken mee!

Begin mei vertrok Remon Maasland samen met zijn toekomstige vrouw naar Frankrijk. Deze week bracht het stel, naast enkele romantische momenten, een schitterende reeks vissen. Een tweetal pics die het delen meer dan waard zijn:

Echte liefde is… samen karpers vangen in Frankrijk.

Met afstand de mooiste vis van de week!


Ondanks autopech tóch een mooi avontuur…

“STOP”… Niet precies wat je wilt zien als je in Frankrijk rijdt…

Als het tegen zit is het hebben van een goede vismaat van belang. Onze blogger Niels Kunzel trok vorige week het Franse land in met mede-Baitworld consultant Ramon van Puffelen. Toen de auto van Niels het begaf raakten de boys niet in paniek en maakte ze het er het beste van. Ondanks alle ellende bleven de mannen positief gestemd en dat resulteerde uiteindelijk alsnog in een prima resultaat. Maar daarover meer in de volgende blog van Niels!

Tijdens de sessie werd een vriendschap voor het leven gesmeed…


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu bijna anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Naast alle commotie omtrent de KWO Mega Marathon konden de KWO Members afgelopen week genieten van de volgende updates:

avontuur-Pyreneeën-Samir-en-Claire10

De sympathieke Samir en Claire genoten al vroeg in 2017 van een unieke Pyreneeën trip. Bekijk de video en lees het artikel.

Nu de paai op veel wateren achter de rug is, is het een mooi moment om wat tips van de pro’s met jullie te delen.


Dikke roadtrip voor Jeffrey van Osch

Iemand die wel van een avontuurtje houdt (even voor de duidelijkheid: op visgebied hé) is onze Brabantse vriend Jeffrey van Osch! Samen met een goede vriend ging hij op een toffe roadtrip en in totaal werden er 7 wateren bezocht. Alle kilometers en de gedane moeite waren gelukkig niet voor niets want er kwamen enkele leuke vissen tussendoor.

Ook kwamen er enkele buffels op de kant. #lekkerlekker

Uiteindelijk is het avontuur geëindigd in de Alpen waar Jeff, na een hachelijk moment, het net mocht steken onder een spiegel om van te smullen. 1 hengel, 1 net, 1 pop-up en 1 minuut vistijd… Meer was er niet voor nodig. De overige vissen kwamen van vooraf aangevoerde stekken af welke rijkelijk bestrooid waren met enkele Force1Baits Crayfish Banana boilies die het beduidend beter deden dan de Scopexjes.

Is dit de mooiste karper uit deze editie van Boulevard? Wij denken van wel!

Ook Davy deed goede zaken in Frankrijk!

Overigens wordt er ook een film gemaakt van dit avontuur. Deze zal binnenkort op KWO te zien zijn 🙂


Foto van de week: ‘thunderstorm’

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van onze allround strijder Robin Bulters. Met regelmaat pakt deze baas ook nachtjes in eigen land en toen er, na een aantal tropische dagen, flink wat onweer op de agenda stond pakte Bult z’n statief er alvast bij. Terwijl de lucht zich vulde met donderwolken perfectioneerde hij de instellingen op zijn camera en toen het écht los ging wist Robin een serie topplaten te schieten. Onderstaande picca is er eigenlijk eentje voor op de muur!

Damnnn! Hoe bedoel je een BRUTE plaat?!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen (of een ander nieuwtje hebben): mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe