KWO Boulevard van Week 30

KWO Redactie
jordy-deckers-koi-kanaal

Het is zondag en dat kan maar één ding betekenen: tijd om weer te kijken naar het karpernieuws van afgelopen week. Dit keer met o.a. Frankrijk tips, Carl & Alex krijgen hoog bezoek, machtige (observatie) foto’s, topvissen uit binnen- en buitenland, mega meerval dood gevonden en (veel) meer!


Handige tips voor Frankrijkgangers van Bas van Klaveren

Hoe zit ’t nu ook alweer met de regels in Frankrijk onderweg? In deze korte video gaat Bas van Klaveren van The Carp Specialist er wat dieper op in. Dit zodat je goed voorbereid op reis gaat. Van slippers tot het gebruik van oordopjes en van veiligheidshesjes tot het ‘beruchte’ milieuvignet…

Bas komt ieder jaar meerdere keren in Frankrijk en weet exact wat er speelt qua regelgeving!

 Check onderstaand filmpje en voorkom vervelende verrassingen. Overigens kun je op https://certificat-air.gouv.fr/en/ het milieuvignet relatief gemakkelijk bestellen.


Mega meerval in de Oude Maas

Verschillende nieuwsmedia deden deze week verslag van een opmerkelijke vondst langs de Oude Maas in Zwijndrecht. Daar was namelijk een meerval van maar liefst twee meter aangespoeld! Hoewel het dier niet is gewogen wordt het gewicht geschat op ongeveer 50 kilo. Niet gek voor een bijvangst tijdens de riviervisserij!

enorme-meerval-zwijndrecht-aangespoeld3

De medewerkers van de buitendienst van de gemeente Zwijndrecht wisten niet wat ze zagen!

Grote exemplaren meervallen komen steeds meer voor in de Nederlandse rivieren. Woordvoerder Onno Terlouw van de Sportvisserij Nederland zegt dat er steeds vaker meldingen komen van grote meervallen, maar een exemplaar als dit zou voor een visser absoluut een unieke vangst zijn!

enorme-meerval-zwijndrecht-aangespoeld1

Meervallen van dit formaat…

enorme-meerval-zwijndrecht-aangespoeld2

…zijn uitzonderlijk te noemen op de Nederlandse rivieren!


Epic fail aan de waterkant

Afgelopen week zagen we een op de bekende mediasite Dumpert een opvallend filmpje voorbij komen. Een visser die een puntgaaf ogende schubkarper heeft gevangen is de vis aan het filmen met zijn mobiele telefoon. De man zegt nog ‘pracht beessie’ en dan doet de vis iets wat hij niet verwacht! Klik op de foto om het filmpje te bekijken!

telefoon-in-de-water-boulevard

Benieuwd wat er gebeurt? Klik dan op de foto!


Carl & Alex krijgen bezoek uit de USA

De Amerikaan ‘Jon B.’ is de vlogger achter één van de meeste populaire sportviskanalen op YouTube. Met ruim 600.000 abonnees heeft hij een groot bereik en mag hij toch wel een BAAS genoemd worden. Dat matcht dus prima met de fanatieke YouTube legends Carl & Alex uit Engeland. Begin juli kwam Jon naar Engeland om samen met Carl & Alex achter diverse vissoorten aan te gaan. Dit heeft een enorm vette video opgeleverd met meerder prachtige spiegelkarpers, check hem hieronder!


Brute vangsten voor Tom de Maat

Een visser die niet bepaald stilzit is Tom de Maat. Tom wist dankzij het inzetten van de vlijmscherpe H2 haak uit het gamma van carpleads de laatste tijd een aantal mooie exemplaren te vangen! Deze exemplaren wist hij ook nog eens vlijmscherp op de gevoelige plaat te zetten. Knap gedaan Tom!

tom-de-maat-h2-haak-carpleads-boulevard3

Wat een prachtig decor!

tom-de-maat-h2-haak-carpleads-boulevard1

De H2 haken uit het Carpleads gamma…

tom-de-maat-h2-haak-carpleads-boulevard2

…vormen het belangrijkste onderdeel van deze rig!

tom-de-maat-h2-haak-carpleads-boulevard4

Puntgave exemplaren zoals deze zien we maar al te graag!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Tom de Maat wist een serie ‘rijenachtige’ spiegels te vangen waar je 100% zeker weten van gaat kwijlen. Lees dan ook snel zijn artikel 😉

Een artikeltje voor karpervissers met een kleine beurs: Check onze 5 tips om naar Frankrijk te gaan als je budget klein is.

gebroeders-boesten-frankrijk-7

17 karpers vangen in 24 uur met een chodrig op een leader van 3 meter? De gebroeders Boesten deden het!


Koi-target voor Jordy

Jullie zagen hem al bovenaan de update: de oranje parel van Jordy Deckers. Hij ving deze sublieme Koi op een lastig Belgisch kanaal. De dikke dertiger stond al 3 jaar bovenaan de verlanglijst van Jordy en de ontlading toen de vis afgelopen week over het netkoord schoof was dan ook groot.

We kunnen begrijpen dat Jordy dol van vreugde was met deze vangst. Wát een fantastische rakker!


Brute Salagoutrip van Wouter Koziolek

Wouter Koziolek is een visser die een avontuur niet uit de weg gaat. Eerder viste hij vanuit een boot op de rivier de Lot met Boudewijn Margadant en dit maal ging hij op roadtrip naar het machtige Salagou! Gelukkig voor ons heeft Wouter een hele toffe video geschoten van dit avontuur. Geniet mee met de ‘Salagou Roadtrip’!


Zomerse topvangsten

Met de zomer in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

De zomer van Glenn Segers is ook helemaal geslaagd. Hij ving vorige week namelijk deze brute veertiger. Gefeliciteerd gozer!

Donny Nouris vist op Carpelicous Lake in België…

…met zijn vriendin Alysha! #succesvol #weekend


Franse topweek voor Robert Klaassen

Op de Facebookpagina van de Community zagen we weer een aantal prachtige updates voorbij komen in de afgelopen week. Eentje die er uit sprong was van Robert Klaassen. Hij wist tijdens een week vissen in het Franse land zijn PB te verbreken door een vis van maar liefst 23 kilo te vangen! Verder kwamen er nog twee veertigers en drie hoge dertigers op de kant.

topweek-robert-klaassen-boulevard1

Wát een bak! Knap gevist Robert!

topweek-robert-klaassen-boulevard4

Naast de bovenstaande topvis…

…kwamen er nog een hoop andere bakken op de kant!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. De afgelopen week konden members o.a. bekijken:

questions-answers-alijn-danau-2

Alijn Danau geeft antwoord op prangende vragen van KWO Members in een nieuwe Q&A.

RIGTALK… Willem Kwinten geeft tekst en uitleg bij de door hem zo geliefde Hinged Stiff Rig!

Roel den Boer deelt een waanzinnige Franse trip met de Members. Een sessie waarin alles leek te lukken!


Nieuwe Nash video: groot water met Simon Crow

Op het Youtube kanaal van Nash zien we regelmatig dikke video’s voorbij komen. Afgelopen vrijdag was dit ook het geval en werd er een nieuwe video gedropt met niemand minder dan Simon Crow! In deze video vist Simon op een groot water met een minimale karperbezetting. Ondanks de moeizame omstandigheden weet Simon toch een aantal indrukwekkende, donkere karpers te vangen. Simon vertelt over zijn tactiek en er zijn de nodige tips te horen in deze video!

 


Foto van de week

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van Michael Bromfield. Deze foto eindbaas heeft al meerdere malen de foto van de week gehaald en ook dit keer weet hij ons te verwennen met een heerlijke plaat!

michael-bromfield-foto-van-de-week-30

Wat een prachtig gezicht, hier zijn we stiekem wel een beetje jaloers op  😉


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe