KWO Boulevard van Week 43

KWO Redactie
cc-moore-pacific-tuna-alex-moberg-boulevard-header

Het weekend is weer bijna voorbij en met de weersomstandigheden van afgelopen dagen kan het niet anders dan dat er weer een hoop mooie najaarskarpers zijn gevangen! Geniet op deze druilerige zondagochtend dan ook van een flinke portie karpernieuws uit het wereldje van afgelopen week. Deze week met o.a. een nieuw wereldrecord, groot water vissen met Pascal Phillipi, Mark Hofman die live voor de camera een BAK lost en nog veel meer!


BREAKING: Nieuw wereldrecord gevangen op Euro-Aqua!

Dit bericht zal wellicht zowel voor- als tegenstanders hebben. Zelf zullen we het water ook niet bezoeken, maar omdat de vangst van deze kolossale spiegelkarper behoorlijk uniek te noemen is, delen we hem toch! Afgelopen week stond Facebook in rep en roer om het nieuwe wereldrecord van maar liefst 49 kilo dat is gevangen op Euro-Aqua, een betaalwater in Hongarije.

Een nieuw wereldrecord van maar liefst 49 kilo!

Tja, het vangen van een spiegelkarper van 49 kilo is en blijft een BIZARRE vangst!

Dat deze vangst voor flink wat ophef zorgde mag wel duidelijk zijn, maar desondanks is de visser in kwestie behoorlijk in zijn nopjes. In onderstaande video is pas te zien hoe belachelijk groot deze vangst eigenlijk wel niet is! Een exemplaar zoals we ze nog nooit eerder zagen…

De reden dat Euro Aqua ter discussie staat is als volgt: er zwemmen karpers rond die zijn afgevangen van het Balatonmeer, volgens de insiders zijn hierbij geen wetten overtreden. Echter, voor de locals is het natuurlijk erg wrang om hun toppers nu elders te zien zwemmen. De andere reden dat Euro Aqua door velen niet wordt gewaardeerd is de bizarre manier waarop het water gerund wordt: dagelijks gaan er emmers met voer te water (bovenop het aas dat de karpervissers er in gooien). Een moderne vorm van vissen ‘vet mesten’. Check onderstaand filmpje om het bijvoeren te zien (actie start op 5.50 min).


Humor: Mark Hofman VERSPEELT een MEGA karper voor de camera!

Onderstaande video is een recording van de Facebook Livestream van Michiel Pilaar. Het hoogtepunt (of dieptepunt) uit deze video is (uiteraard) opgenomen in de nieuwe Pilaar & Hofman film genaamd ‘Tour de Carp‘! Bekijk dus snel de video en zie hoe het noodlot toeslaat en MH een BAK verspeelt…

De nieuwe film TOUR DE CARP bevat o.a. runs, drils, humor, kapotte auto’s, voercampagnes, blanks en vegetarisch eten. Dit alles in de welbekende Pilaar & Hofman stijl! 90 minuten kijkplezier check je hierrr: https://karperwereld.nl/pilaar-hofman-tour-de-carp-de-film/


Weekend Vibes met CC Moore

CC Moore man Alex Moberg heeft tot nu toe een zeer goed jaar. Kort geleden werd zijn jaar bekroond door een fantastische vangst op één van Zweden’s beruchtste open wateren. De vis woog maar liefst 21,1 kilo en bracht daarmee het meerrecord omhoog en verbrak Alex’ PB! Alex wist de vis te vangen met de Pacific Tuna boilies van CC Moore, gedoopt in de Tuna L030 liquid. Knap werk!

Jullie zagen ‘m al in de header: de BAZENVIS van Alex Moberg!


Kom naar de presentatieavonden van Kevin Diederen!

Het einde van het jaar komt weer in zicht en dat betekent dat de eerste beurzen en lezingen weer op het programma staan. Ook Kevin Diederen is dit jaar weer bij HSV Philips en HSV Ons Genoegen te gast en organiseert samen met Korda twee leuke en leerzame presentatieavonden! Deze zullen geheel in het teken staan van karpervissen, waarbij je onder andere een exclusieve blik achter de schermen krijgt van de Benelux Masterclass opnames die afgelopen maanden hebben plaatsgevonden! Woon je dus in de omgeving van Brabant, dan ben je van harte welkom! Zie de onderstaande posters voor meer informatie:

Op 2 november is Kevin aanwezig in bij de Karpercommisie van HSV Ons Genoegen in Oss.

Eén dag later, op 3 november, is Kev te gast bij HSV Philips in het Brabantse Veldhoven.


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Als er iemand verslaafd is aan het karpervissen, dan is het wel onze Italiaanse connectie Salvatore Perrone! Zijn escapades heeft hij afgelopen jaar op brute wijze weten vast te leggen op film, genaamd ‘LIFE’. Check ‘em op KWO!

Koen ter Borg is inmiddels een master als het gaat om het combineren van een gezinsvakantie met vissen! In een leuk stukje op KWO neemt hij ons dan ook mee naar de (vis)vakanties van afgelopen jaren en deelt hij een aantal fraaie vangsten met ons!

EIKELS… Ooit gedacht dat deze ‘troep’ van Moeder Natuur je vistrip in het honderd kan laten lopen? Dimi Degezelle maakte het recent mee tijdens een Frankrijk trip met zijn vader! Lees er meer over in zijn artikel…


Najaarsvissen op het ruime sop met Pascal Philippi

Als er iemand is die dit najaar niet voor half werk gaat, dan is het Pascal Philippi wel! Zijn vrije uurtjes besteedt hij maar wat graag aan het water en dit najaar heeft hij zijn zinnen gezet op een water met een oppervlak waar je U tegen zegt. Afgelopen week was hij wederom te vinden aan het ruime sop en daar profiteerde deze sympathieke visser optimaal van de goede omstandigheden.

Van een uitzicht als deze kan Pascal nóóit genoeg krijgen!

Na een flinke periode van verkennen, voeren en andere voorbereidingen kon het dan ook niet uitblijven dan dat het harde werk zichzelf eindelijk ging uitbetalen. In een kort nachtje wist Pascal dan ook meerdere gave vissen te vangen. Hieronder een kleine greep uit zijn logboek:

Een vis vangen van een immens groot water blijft een bijzonder moment, zeker als ze er ook nog eens prachtig uitzien! Een terechte glimlach Pascal! 🙂

Ook deze oude strijder was afgelopen week het haasje… Deze vis heeft er overduidelijk al heel wat jaartjes opzitten en wie weet heeft hij of zij nog nooit een haak gezien!

We sluiten af met deze klassieke grootwaterschub! Knap gevist Pascal, succes de komende weken!


Topvangsten uit het najaar

Met het najaar in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Nick Iverson profiteerde maximaal van de goede omstandigheden en wist o.a. deze gave spiegel te vangen!

Ook onze vriend Remco Akkermans geniet maximaal dit najaar! Samen met zijn zoontjes bezocht hij de waterkant en ook die genoten met volle teugen! Reken er maar op dat we nog veel gaan horen van deze bazen in wording! 😉

Rene Theelen is ook lekker op dreef de afgelopen weken en deze fraaie spiegelkarper was een mooie beloning voor zijn inzet.

Tja, wat doe je als je net een gave spiegel op de foto wilt zetten en je andere hengel loopt af? Het overkwam Stieven Buysse!

Uiteraard kan Wilco Gerrits ook niet ontbreken in dit rijtje, want het is ronduit belachelijk hoeveel vissen deze gedreven rakker al heeft gevangen dit najaar! Respect kerel!

Mark Spaanderman was afgelopen week enkele nachten onder de pannen in ons eigen land en wist daar o.a. zijn PR aan te scherpen met deze flinke spiegel! Knap gevist!


Soms zit het mee… Soms zit het tegen!

Een karper verspelen is vervelend, een bivvy die weg stormt is ook niet leuk, maar de visser die onderstaande foto maakte zal ook niet echt gelachen hebben… Een lekkere emmer met smikkelmix ging namelijk ‘aan de wandel’ toen er een noodstop moest worden uitgevoerd. Hoe zou jij reageren? En wellicht nog wel belangrijker: hoe zou je vrouw of vriendin het vinden als je de gezinsauto zo thuis aflevert?  😉

Oeps, haal maar een emmertje sop en een doekje… 😉

Hoe zou je vrouw of vriendin het vinden als je de gezinsauto zo thuis aflevert?


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates, waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Onze eigen Luuk Zomerhuis vertelt in een Community artikel alles over PLASTIC HAAKAAS! Want zeg nou zelf: gebruik jij het wel eens? 😉

Ricardo Koster kennen we als iemand die behoorlijk fanatiek in de weer is aan de waterkant. Daarnaast is hij vaak druk in de weer met zijn camera. In zijn eerste blog op de Community stelt hij zich dan ook voor en neemt hij ons mee naar enkele recente avonturen met vismaat Aydin.

Nu ook te bekijken: de gloednieuwe FILM van Pilaar & Hofman! Geniet van bijna anderhalf uur aan humor, gave karpers, runs en andere gave beelden in Tour du Carp! Voor een preview check je de trailer hieronder!


Najaarsoffensief van Frank van Dooren

Frank aan het woord: Dit najaar vis ik op nieuwe wateren die om een nieuwe aanpak vragen. Onder het motto: “kijken, kijken en reageren” wist ik al meerdere herfstparels te strikken.

Meerdere herfstparels mocht Frank al in zijn handen houden!

De kleuren van de natuur worden alsmaar mooier en dan kun je als karpervisser niets anders doen dan genieten. De vissen die ik tot nu toe heb gevangen zijn de bekroning van mijn vluchtige bezoek aan de mooie huiskamer van Moeder Natuur.

Het najaar van Frank…

…verloopt tot nu toe niet verkeerd!

“Behandel haar met respect en je zult worden beloond”, fluisterde mijn wijze omaatje mij 35 jaar geleden al in. Geniet van de natuur en dan zul je zien dat de rest vanzelf komt… 😉

Met parels als deze is het extra genieten in de mooie herfstperiode!


Foto van de week: Michael Bromfield

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van onze Engelse vriend Michael Bromfield. Tijdens een recente sessie op een lokaal water kwam er een wel heel vreemde bezoeker polshoogte nemen op Michael’s tent. Gelukkig had hij de camera paraat en kon hij deze fraaie foto maken!

Opnieuw een fraaie plaat van Michael!

Aan de waterkant kom je soms nogal vreemde bezoekers tegen!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl.

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe