KWO Boulevard van Week 33

KWO Redactie
remond-van-dijk-shimano-header

De zomer was afgelopen week weer ver te zoeken… Voor de mooi-weer-vissers onder ons wellicht vervelend, maar de lage luchtdruk en een harde wind zorgden wél weer voor een flinke portie toffe vangsten. In deze nieuwe KWO Boulevard werpen we dan ook wederom een blik op het karpernieuws uit het wereldje van afgelopen week. Deze keer met o.a. input van Carl and Alex, Bas van den Broek, Jop van Dillen en nog vele anderen! 


Slapeloze nachten voor Bas van den Broek

De afgelopen weken is BFP Baits & BFP Carp Store eigenaar Bas van den Broek flink aan het harken op het kanaal! Ondanks dat hij zijn vaste voerplek niet heeft kunnen onderhouden door de drukte in de winkel, beleefde hij al meerdere slapeloze nachten.

Er kwamen meerdere heerlijke kanaalberen op de kant!

Waar Bas eerder al acht vissen wist te vangen uit negen runs, overtrof hij dat in zijn laatste nacht vissen. Met maar liefst 20 runs en 17 gevangen vissen was Bas blij dat zijn vriendin mee was om te helpen drillen! 😉

Naast goed gezelschap…

…is Bas zijn vriendin ook een goede drilpartner!


Supersessie voor Bianca en Ruben op Grand Prés

Kort geleden visten Bianca en Ruben een week lang op La Carrière des Grand Prés van The Carp Specialist. Grand Prés is een tof water dat alle ingrediënten bevat die een karpervisser nodig heeft voor een geslaagde visweek. Zo kent het water een mooi bodemverloop, bevat het eilanden, overhangende takken en niet te vergeten: een karperbestand om van te dromen! Met flink wat vissen over de 20 kilo en een topvis van ruim over de 30 kilo valt er genoeg moois te vangen…

Grand Prés is een prachtig water met ALLES wat de karpervisser maar kan wensen!

Bianca aan het woord: Het beloofde een taaie sessie te worden voor de karpervissers deze week. Bij aankomst vernamen we van beheerder Richard dat er vorige week op het hele water slechts twee karpers waren gevangen. Dit viel hem behoorlijk tegen en een verklaring kon hij eigenlijk niet geven…

Met de Dynamite Baits bollen moest de stilte worden doorbroken!

Gedurende onze sessie vanaf stek 11 hadden we gelukkig al snel actie. De teller stond donderdag op acht karpers met gewichten variërend van 10 tot 15 kilo. Alle vissen werden gevangen op Dynamite Baits Red Amo.

Er zwemmen prachtige vissen rond op Grand Prés! Wat dachten jullie van deze brace?

Vrijdagmorgen werden we vroeg gewekt door een prachtige fluiter. Ruben drilde de karper beheerst af vanuit de boot en tot onze grote vreugde had hij hiermee zijn PB verbroken. De weegschaal stopte pas met draaien bij 20,2 kg. Fantastisch, wat een feest! Binnen het uur klonk wederom een prachtige run. Ik was nog op het water, de hengel uitvaren waarop Ruben zojuist zijn PB had gevangen. Na een mooie dril vanaf de kant landde Ruben behendig een BAK van een spiegelkarper in het net.  Deze vis woog maar liefst 25,2 kilo! Ruben’s PB lag voor de tweede keer in een uur tijd aan diggelen. Wauw, wat een droomsessie op dit schitterende water!  Wij komen zeker terug!

Ruben’s ochtend was al geslaagd maar werd nóg beter toen ook deze spiegel geland werd!


Must see: “The Farm Pond” – Topvideo van Carl and Alex

De twee Engelse bazen Carl and Alex blijven ons telkens verbazen met hun uitmuntende film en edit kwaliteiten! Op hun YouTube kanaal, met inmiddels meer dan 50.000 abonnees, dropten zei vorige week een spetterende video over een seizoen lang vissen op een kleine, afgesloten ‘Farm Pond’. In de video komen enkele van de mooiste karpers voorbij die de heren ooit hebben gevangen, dus check hem snel! 🙂


Embryo foto competitie

De jaarlijkse Embryo fotocompetitie is weer van start gegaan! Voor de kalender van 2018 zijn er wederom weer foto’s nodig, dus aarzel niet en stuur je inzending naar calendar@embryoangling.org. Met de opbrengst van de kalender, die in Engeland verkrijgbaar is, zullen wederom Engelse karperwateren beschermd worden met hekken tegen otters.

Lees in bovenstaande afbeelding snel wat je moet doen.

Uiteraard is dit niet alles, want wordt jouw foto als één van de 12 uitgekozen, dan win je tevens een tof prijzenpakket met een flinke waarde! Zo is er onder andere een week vissen op Gigantica, een pakket van Korda en een aaspakket van Mainline vertegenwoordigd in de prijs! Heb jij dus iets moois liggen? Mail dan vóór 30 september 2017 je foto naar calendar@embryoangling.org!

Uiteraard valt er ook wat te winnen! 😉


Succes voor Martin en Joni tijdens de zomervakantie

Martin Mulder is een drukke ondernemer die de afgelopen jaren met zijn Element Tackle flink aan de weg timmert. Na hard werken is het extra fijn om eens lekker te ontspannen. We kregen een aantal toffe foto’s in de mailbox met de bijbehorende tekst:

“Tijdens onze 6-daagse vakantie werd er welgeteld 2 keer gevist. Eén uurtje ’s ochtends en een avondje. Beide sessies vonden plaats op een onbekend water. Gelukkig hoefde we beide keren niet lang te wachten op een vis, want na een moeizame dril wist Joni al binnen tien minuten haar PB te verpletteren!”

Joni wist al vrij snel een puntgave kanaalschub te vangen en daarmee haar PB te verbreken!

“Ikzelf mocht nog een flinke vis bijschrijven uit een plas van 30 hectare. Doordat het een obstakelrijke stek betrof en ik wat korte tikken na de aanslag voelde, vermoedde ik dat het om een kleinere vis ging. Toen deze eenmaal onder de bomen vandaan kwam en het voelde alsof er een vuilnis zak aan hing, dacht ik dat de vis een flinke tak had opgepikt. Na een minuut of 20 drillen werd wel duidelijk dat er geen tak aan hing, maar iets heel anders… Wat een top vakantie!” 🙂

Niet een tak maar een brute spiegel hing aan Martin’s haak. Wat een BAK!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Michiel Pilaar was afgelopen week op bezoek bij Kevin Diederen en samen filmden ze een avondje vissen op een lokaal parkwater. Wil je weten wat er zoal werd gevangen en wil je kans maken op een mooie prijs? Check dan dit artikel + video!

Remco Akkermans vertelt in zijn nieuwe blog over zijn drukke, maar geslaagde voorjaar. Rainbow BAKKEN, vissen met de jeugd en SKP-spiegels vertegenwoordigen zijn verhaal…

Tja, dit soort taferelen maak je liever niet mee tijdens je Frankrijk trip… Wil je het verhaal weten achter deze foto? Check dan de blog van ‘The Fishing Daddy’ over zijn ‘geslaagde’ Frankrijk sessie.


Zomerse successen voor Remond van Dijk

Jullie zagen hem al bovenaan de update: Shimano pro-staffer Remond van Dijk. De afgelopen weken heeft deze drukke huisvader tóch regelmatig een hengeltje uit kunnen werpen. Geslepen als hij is weet hij exact waar hij op welk moment moet zijn om succesvol te zijn. Meerdere prachtige (schub)karpers vereerden zijn mat dan ook met een bezoekje. Een aantal pics die het bekijken meer dan waard zijn checken jullie hieronder!

Met het juiste materiaal…

…op de juiste stek: KASSA!

Eén van de vangsten van Remond, en dat tussen alle drukte door!


Verrassende vangst voor Jop van Dillen en zijn vriendin Nina

Jop is inmiddels geen onbekende naam meer in het karperwereldje en we zien dan ook geregeld mooie foto’s voorbij komen wanneer hij met zijn vismaat Willem Kwinten op pad is geweest. Ook zijn vriendin Nina is niet vies van een nachtje vissen en zo viste het koppel afgelopen week samen op een lokaal water. Ook Willem en de ouders van Jop, Ad en Marian, kwamen gezellig een biertje drinken. Een aanbeet zou de avond compleet maken en je raadt het al: die kwam ook! Na een slopende dril kwam een wel erg grote verassing boven water; een heuse meerval!

Het plezier is van de gezichten af te lezen. Prachtig!

Nooit eerder hoorden de mannen (en vrouw) van deze bewoner en des te groter was de verassing. Na een paar glibberige foto’s mocht de vis weer terug in zijn habitat en werd er met een lach geproost op deze memorabele vangst.

Tot later 😉


Mini Foto Dump: Succesvolle Bosnië-trip voor Leon en Deborah

Leon en Deborah Lochtman gingen met de camper op stap en combineerden de vakantie met een kleine uitstap naar het water in Bosnië. De omstandigheden met 38 graden waren niet ideaal, maar er werd lekker gevangen. Hieronder check je enkele foto’s:

Toch wel wat luxer dan een bivvy… 😉

Leon met een Bosnische ”pannenkoek”.

De bakken bleven zich melden!

Ook Deborah kon er wat van 😉

Naast alle spiegels werden er ook dikke buffels van schub gestrikt.

Helaas zat de trip na deze vis er op… Tot volgend jaar!


Voltreffer voor Marco van der Plas

In de Facebookgroep van de KWO Community Members kwamen we deze foto tegen van Marco van der Plas. Hij kreeg een voltreffer te verwerken van deze vis. Dat moet pijnlijk zijn geweest, sterkte Marco! 😉

Oefff, dat moet pijnlijk zijn geweest…


Belgische topvis ‘De Lange’ is niet meer…

Gisteren ontvingen wij op de KWO Redactie het trieste nieuws over het overlijden van de meest beruchte vis uit de Noorderkempen, ‘de Lange’.

Tom Onincx, fanatiek visser op De Mosten vertelt: Sinds de jaren dat ik voor het eerst mijn hengeltje uitwierp op de Mosten, was ‘de Lange’ de haast onbereikbare topvis die iedereen wel wilde vangen. De Mosten werd enorm druk bevist en werd al snel een echt dressuurwater van de bovenste plank. Bovendien kenden de vissen door het voer en de extreme wiergroei een flinke groeispurt.

Ik zal altijd met trots terugkijken op deze vis.

Door de jaren heen kende de Mosten meerdere sterftes. Topvissen zoals De Rits, Den Ballon, De Rijen en vermoedelijk ook de Korte zijn reeds overleden. Het leek tot nu toe altijd op dat de Lange nog kerngezond was. Vermoedelijk zal haar sterfte te verklaren zijn door haar ouderdom. De Lange zal mij in ieder geval voor altijd bijblijven…

De Lange, R.I.P…


De mooiste karpers van de afgelopen week

Ondanks (of dankzij) het regenachtige weer werden er talrijke brute vangsten geboekt. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Ondanks de tegenvallende vangsten beleefden Luuk Zomerhuis en Tijmen van der Sande een tof weekend in het Franse land. Deze fraaie schub zorgde voor enkele spannende momenten tijdens de dril, maar gelukkig werd hij geland! 🙂

Martin Post vertoefde afgelopen week op het kanaal en wist daar deze toekomstige kanaalstrijder te landen!

Wauw! In de KWO Community FB groep kwamen wij deze apart beschubde schubkarper van Demian Smit tegen… Die wil je niet verspelen! 😉

Ook Rob Leuverink keerde met een nat landingsnet huiswaarts, want hij wist deze bizar gave spiegelkarper te vangen!

De jonge, maar al behoorlijk fanatieke Sven Bos ving recent deze gave schubkarper! Knap gevist kerel! 🙂

Vincent Knecht wist tussen de buien door deze prachtige schub te strikken. Gelukkig voor hem liep de beetmelder net ná de regenbui af!

Afgelopen week ving Mitch Koster zijn allereerste Maas karper ooit! Een vis om trots op de zijn!

Na de verliespartij van Barcelona tegen Real Madrid zocht Messi (aka James de Koker) zijn heil aan een Frans meer. En dat had succes! Deze dikke schub kon het aasje van James niet weerstaan.


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. De afgelopen week konden members bekijken:

TIJGERS ZIJN HOT! Tips voor het vissen met deze attractieve aasjes krijg je van 3 experts!

mark-pansar-graskarpers-community-5

Mark Pansar heeft de afgelopen weken graskarpers tot dik 25 kg gevangen. Hoe? Dat lees je in dit artikel!

Laatste kans: vanavond geven we 8 visreizen weg!

Daarnaast is er zondagavond (20 augustus) nog wat leuks: om 19 uur gaan we namelijk LIVE de 8 visreizen van Fisherman Holidays en The Carp Specialist verloten onder de KWO Members. De prijzen hebben een totale waarde van €1950,-, dus als je nog geen member bent… Wacht dan niet te lang. Als je jezelf vandaag aanmeldt maak je vanavond kans  😉


Zomers succes op de Pro Line Mega Corn voor Davy Stevens

Davy vertelt: Met een emmertje in mijn hand gevuld met wat partikels en wat Mega Corn van Proline wandel ik de oever van een lokaal putje af. Plots zie ik in mijn rechterooghoek een 4-tal vissen liggen tussen het riet op nog geen halve meter water. Heel stilletjes sluip ik dichterbij, want ik ben wel benieuwd wat er ligt. Een mooi beschubde spiegel en 3 schubkarpers liggen rustig te luieren in het zomerse zonnetje. Snel besluit ik om twee handjes met wat partikels te voeren in de buurt van de vissen. Ze schrokken er niet van en naar een paar minuten zwemt de spiegel rustig naar het voer. Hij begon er stilletjes te azen, waarop ook het groepje schubs volgt.

Hij begon er stilletjes te azen, waarop ook het groepje schubs volgt.

Letterlijk alles wordt opgegeten, tot op de laatste hennepkorrel. Ik voer weer 2 handjes bij en in een mum van tijd eten ze dit alles ook op. Ik sluip van de kant weg en in sneltempo ga ik naar mijn wagen een hengel halen. “Nu maar hopen dat ze niet weg zijn”, denk ik bij mezelf. Weer sluip ik naar de rietkraag, maar nu met een hengel.

Binnen een minuut na het ingooien vertrok deze gave spiegel al met het aas.

Ik heb geluk, want de vissen liggen er nog en er zijn er zelfs twee bij gekomen. Snel hang ik een licht loodje aan mijn lijn en een Pro Line Mega Corn aan de hair. Binnen één minuut is het al raak en na een korte dril ving ik de spiegel. Wat een beauty!

Ook deze flinke unit viel voor een Mega Corn van Pro Line.

Na het terugzetten van de spiegel zag ik even niks meer, maar door wat te voeren zag ik uit het diepe weer een vis naar de rietkraag komen. Hij zwom wat rond het voer, maar was er niet gerust in. Plots kwamen er nog 4 vissen het diepe uit en begonnen ze toch weer te azen. Even wacht ik om in te leggen, maar de adrenaline was zo hoog dat ik de hengel snel weer in legde. Na 5 min had ik wederom beet en bleek er een mooie dertiger aan het einde van de lijn te bungelen. Yes! 🙂


Foto van de week

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we wederom gekozen voor een foto van Michael Bromfield. Deze Engelse fotobaas is regelmatig aan de waterkant te vinden en maakt daar de meest gave foto’s. Op zijn Facebookpagina kwamen wij dan ook onderstaande plaat tegen. In het ochtendzonnetje steekt een flinke karper zijn rugvin op en kon Michael deze opvallende foto maken. Knap gedaan! 🙂

Een niet alledaagse plaat! Knap werk!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe