KWO Boulevard van Week 10

KWO Redactie
kenzo-soenen-33,6kg-rainbow-boulevard-header

Het weer was de afgelopen week een stuk beter dan de week ervoor en het ijs is op de meeste plekken verdwenen. Langzaam maar zeker komt het voorjaar er aan en bij de meeste karpervissers begint het alweer te kriebelen! Hoogste tijd dus om de karpergenen te voeden met de nieuwtjes uit het karperwereldje van de afgelopen week. Dit keer met o.a. de KWO in Action Day, mega bakken van Rainbow, een akelige vondst op de Rotterdamse markt en nog veel meer!


KWO in Action Day 2018

Pak je agenda erbij en omcirkel zaterdag 14 april 2018! Voor het eerst organiseert KWO in samenwerking met JRC een echte ‘KWO in Action Day’. Deze dag staat volledig in het teken van leuke en leerzame activiteiten samen met KWO, het JRC team en meerdere bekende vissers!

Zien we jou terug op de eerste KWO in Action Day?

Probeer de nieuwste JRC producten live aan de waterkant, vraag tips en trics aan bekende vissers en zorg ervoor dat je met een flinke berg informatie naar huis gaat waar je het komende seizoen van kunt profiteren. Wil je meer weten over wat er zoal te beleven valt op de GRATIS KWO in Action Day? Klik dan HIER voor verdere uitleg! Ben je al zeker dat je wil komen? Schrijf je dan snel in via de onderstaande button, want de inschrijvingen gaan hard en VOL = VOL!

Inschrijven


Rainbow succes voor Kenzo Soenen

Vissen op het machtige en beroemde Rainbow Lake staat bij veel vissers hoog op het verlanglijstje. Kenzo Soenen was afgelopen week één van de gelukkigen die er zijn lijnen nat kon maken en op zijn Facebookpage zagen we dat hij onder andere de onderstaande zwaargewichten mocht verwelkomen:

Deze bizarre schub van maar liefst 26,9 kilo deed Kenzo’s week al slagen…

…maar deze baasachtige schub van 33,6 kilo (die jullie bovenin de update al konden zien) spande de kroon!

Naast schubs wist Kenzo ook nog een fraaie spiegel te landen! #goedbezig


Ophef: in de 010 regio vanwege grote schubkarper op de lokale markt

Edwin den Hartog heeft een klein relletje laten ontketenen (en terecht in onze ogen) toen hij een foto maakte op een lokale markt vlakbij Rotterdam. Bij een visboer stond een kratje met twee kleinere karpertjes en een flinke unit van een schub. De schubkarper is duidelijk te groot voor een kweekvis en dan rijst natuurlijk meteen “Waar de f*ck komt deze vis vandaan?!”

Die bak van een schub is zonder twijfel te groot om een kweekkarper te zijn!

Even dacht Lex Cuyten een topvis van het Haringvliet te herkennen. Echter: ondanks de grote gelijkenissen is dit niet dezelfde vis. Na wat speurwerk is het het meest aannemelijk dat de karper is weggevangen op openbaar water in het Noorden van het land.

Lex Cuyten dacht de vis te herkennen aan de hand van deze foto.

Je denkt dan natuurlijk “dat is illegaal”, maar helaas is dit waarschijnlijk niet zo. Er zijn namelijk diverse beroepsvissers die karper mogen wegvangen in zoet water.

Eén van de beroepsvissers in Nederland met een flinke portie paling.

Legaal, of illegaal: treurig is het natuurlijk wel! Sportvisserij Nederland is al jaren in een juridische strijd verwikkeld met de beroepsvissers, maar duidelijk is wel: de visserij is helaas nog niet aan de winnende hand…


Trailer: Korda Benelux Masterclass – Pop-up visserij

Afgelopen maandag konden we wel concluderen dat Facebook in rep en roer stond door de verschijning van het eerst deel van de Korda Benelux Masterclass. In maar liefst 33 minuten video namen Bart van Bezouw en Daniel Takken ons mee naar de visserij op een groot water in het noorden van Nederland. Morgen is het wederom tijd voor het tweede deel van de Masterclass, waarin Kevin Diederen ons alles laat zien over zijn favoriete voorjaarsaas; pop-ups!

In het tweede deel van de Benelux Masterclass laat…

…Kevin alle ins & outs van de pop-up visserij zien.

In onderstaande trailer worden we alvast warm gemaakt met fraaie, bloedstollende beelden van de Masterclass die morgenmiddag om 15:00 verschijnt op de Korda website en YouTube. Kun je niet wachten of wil je het Groot Water hoofdstuk nogmaals bekijken? Klik dan op de button hieronder!

Klik hier om het Groot Water hoofdstuk te bekijken!


Dave van der Valk in Marokko

Het machtige Bin El Ouidane is jullie waarschijnlijk wel bekend door de Marokko Mania film. KWO member Dave van der Valk verbleef kort geleden in Marokko en schreef er een stukje over op de Community Facebookpagina. Dave aan het woord: Zo, even een update vanuit Marokko. Het is eindelijk droog na 60 uur alleen maar regen, regen en nog eens regen. De vangsten daarentegen zijn goed, met dagelijks meerdere aanbeten!

Het is hard werken in de regen…

…maar er worden wel veel vissen geland!

Gisteren kwam eindelijk de eerste goede vis op de mat, na een reeks kleinere exemplaren van een kilo of 7-8.

Het harde werken wordt beloond en er komen ook zwaardere exemplaren op de mat!

Het water stijgt elke dag een stuk (en slokt dan met gemak weer 10 meter oeverzone op) dus we gaan zometeen voor de derde keer verkassen. Tot nu toe loont het verkassen wel behoorlijk, en is het bikkelen en genieten tegelijk. Wij houden er van!

Met puntgave spiegels als deze is het volop genieten geblazen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In dit toffe artikeltje van Niels van Vooren vertelt hij over zijn winteraanpak die leidde tot de eerste vangsten van 2018.

Jean Paul Wix is terug met dit keer geen riviervisserij, maar de visserij in een grote polder vlakbij zijn huis. Op het oog eenvoudige visserij, maar dat bleek toch flink tegen te vallen!

Nash consultant Frank Avezaat had last van kriebels in de winter en kon het niet laten om naar de waterkant te trekken. In deze video kunnen jullie zien hoe Franky jacht maakt op zijn eerste karper van 2018!


20% korting tijdens de Carp Season Kickoff bij Hengelsport Leiden

Aanstaande zaterdag (17 maart) is Hengelsport Leiden het kloppend hart voor de karpervisser. Alweer voor de vierde keer organiseren de mannen in Leiden de Carp Season Kick Off. En dat het weer een dikke dag wordt staat buiten kijf! Vanaf 10:00 uur gaan de deuren open en het startsein zal gegeven worden door onze eigen Michiel Pilaar. Als extra bonus krijgen alle klanten maar liefst 20% korting op het gehele assortiment! #winwin

Lees alles over deze dag in dit persbericht. Oja, vanaf vrijdag t/m zondag wordt er ook 20% korting gegeven in de webshop. Deze kun je terugvinden op www.houseofcarp.com


Datingtip: Geen profielfoto met een vis!

Onderstaande tekst ging afgelopen week flink rond op sociale media. Massaal deelden vrouwen de plaat, iets waar we uit kunnen opmaken dat het gros van de dames het uiterst vreemd vindt dat er mannen zijn die met een vis op de foto gaan. Dus… mocht je single zijn en willen scoren: wees dan slim en laat de man-vis foto’s achterwege! Of (en dat is misschien nog wel beter) de vrouwen moeten het maar gewoon accepteren. Karpervissen is immers de bazigste hobby die er is 😉

Hmmm… zo te zien is een man-vis foto niet per se een geschikte profielfoto!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het voorjaar in het vizier komt trekken er steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Jeroen van Broekhoeven kon de verleiding van het vreemdgaan niet weerstaan en ving deze puntgave snoek.

Tommie van Oosterhout wist deze fraaie spiegel te landen. Goed bezig Tommie!

Afgelopen week plaatsten we een artikel over wintervissen van Niels van Vooren… en wat denk je? Gisteren ving deze baas z’n eerste veertiger van 2018. #netjes


Wakvissen met de gebroeders Froger

Afgelopen week ontvingen we een toffe mail vanuit het kantoor van Martin SB. Ondanks het koude weer vissen de mannen  uit het MSB team gewoon door! Martin SB aan het woord: In de winter vissen Erik en Juri Froger het liefst zo licht en scherp mogelijk, met de pen dus! Zacht en klein aas zoals een broodvlokje kan met de lage watertemperatuur nét even beter zijn dan welke boilie dan ook.

Het kan zeer lonend zijn om in de winter een ander aasje te proberen dan boilies!

Dat blijkt ook, want op één van de voerplekjes van Erik liggen ze duidelijk verzameld. Binnen no-time vangt Erik drie koude karpers tussen de ijsschotsen door. Juri komt er iets minder goed vanaf en moet het vandaag doen met twee brasems.

De mannen van Martin SB spelen het weer mooi klaar…

…diverse fraaie wintervissen komen op de mat!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een drietal toffe video’s bekijken:

In deze smakelijke blog van Darrell Peck blikt hij terug op een bijzondere vangst uit het verleden: ‘The Client’!

In de eerste Ba(a)s on Tour bezoekt Bas van der Werff regio 010 om met Ricardo Koster op pad te gaan en een kijkje te nemen in zijn wintervisserij!

Op de Community Facebookpage stelde Polleke de Clerck een serie leuke vragen over onder andere rigs in de winter, de chod rig en de bekende ‘smikkelmix’. In deze Q&A video geeft Pilaar een antwoord op al deze vragen!


Opvallende dubbelvangst voor James ‘Messi’ de Koker

Afgelopen week ving James de Koker een bijzonder mooie spiegel op een kanaaltje ergens in België. Ergens dacht hij de vis te herkennen en wat bleek: maar liefst 11 jaar geleden wist hij dezelfde vis ook te vangen! Een dubbelvangst na dik een decennia, dat is toch wel heel uniek.

De prachtige spiegel die James 11 jaar geleden wist te vangen…

…kwam eergisteren opnieuw op de mat!


Topfoto van de week: Olie Davies

Tijdens de roadtrip van de vierde serie van Euro Banx viste Oli Davies samen met Alan Blair op een Duitse rivier. Het kostte de mannen flink wat moeite om een schone plek in het wier te vinden, wat we wel begrijpen na het zien van de onderstaande foto! Desondanks levert het wier, in combinatie met de natuur er omheen, wel een hele fraaie plaat op.

Wederom een baasachtige foto van Mister Olie Davies, zoals we van hem gewend zijn!

Mocht je de video (van bijna 2 uur) nog niet gezien hebben, check hem dan hieronder:


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe