KWO Boulevard van Week 42

KWO Redactie
martijn-verweij-two-tone-nederland-groot-water-header

Herfstkriebels… welke karpervisser heeft ze niet? Het weer was de afgelopen dagen dik in orde om te waterkant te bezoeken. De vele gave vangsten van afgelopen week liegen er dan ook niet om. Mocht je op deze druilerige zondag niet aan de waterkant te vinden zijn, dan check je hieronder weer een lekkere portie karpernieuws van afgelopen week! Dit keer met o.a. een Nederlandse 25KG+ vis voor Mike Grim, toffe video’s, een super rijenkarper voor Luuk Zomerhuis en nog veel meer…

Herfstkriebels… welke karpervisser heeft ze niet?

Het najaar is in volle gang en met het zonnetje van eerder deze week was het prima vertoeven aan het water! (foto: Lars Verheul)


Download de KWO Community App NU!

Na lang wachten is hij er dan eindelijk: de KWO Community App! De meest complete karper app van de Benelux waarin je artikelen, video’s en films direct op je smartphone of tablet checkt! Voor iedereen gratis te downloaden voor zowel IOS als Android apparaten.

Heb je een IOS? Klik dan HIER!

Heb je Android? Klik dan HIER!

De KWO Community App is nu te downloaden voor zowel Android als IOS (Apple).

Voorlopig kun je enkel de Community updates bekijken in de KWO App, maar we werken aan een upgrade om ALLE KWO content in de app te krijgen! Meld je hier aan om de app volledig te kunnen gebruiken: http://bit.ly/AANMELDEN-APP


Mini-fotodump: najaarssucces voor Remond van Dijk

Shimano consultant Remond van Dijk is geen geheel onbekende visser meer. Regelmatig pronkt hij in KWO Boulevard met een mooie karper en ook dit najaar heeft hij alweer aardig wat successen geboekt. Recent was Remond twee dagen in Drimmelen voor een Shimano demodag en dat kon natuurlijk prima gepaard gaan met een nachtje vissen.

Remond van Dijk is geen onbekende meer in Boulevard en ook dit najaar vist hij fanatiek door!

Remond besloot om vismaat Richard van den Broek op te bellen en die stemde in voor een social. Samen besloten ze om een gaaf water in het Belgische land te gaan bevissen. Dat bleek een succes, want ’s ochtends konden de twee samen op de foto met beide een prachtige najaarsvis! In onderstaande mini-fotodump neemt Remond ons mee naar de bewuste sessie…

Het najaar is weer begonnen! De dagen worden steeds korter en het is stiekem alweer best koud zo nu en dan! Gelukkig is de natuur nu wel op zijn mooist… 😉

“Een sling in de morgen is een dag zonder zorgen…” Wat is er nou mooier dan in het donker aankomen, de hengels uitwerpen en ’s ochtends wakker worden met een dergelijk uitzicht? Naar mijn mening NIETS!

Deze prachtige najaarsspiegel wist wel raad met mijn aas. Super gaaf om deze kleine strijder te mogen verwelkomen.

Ook Richard viel in de prijzen en ving op mijn hengel een eveneens magnifieke spiegelkarper!

Tijdens het eerste ochtendlicht werd er nog even samen geposeerd voor de camera, alvorens ik weer richting Drimmelen vertrok…

Tijdens de sessie werd er gevist met een nieuw prototype aas van Dynamite Baits. Deze kruidige boilie heeft tijdens de testperiode al voor vele mooie vangsten gezorgd, dus reken er maar op dat dit een ware ‘killer’ wordt!

Wat een heerlijke sessie!


Mooi, mooier mooist: super rijenkarper voor Luuk Zomerhuis

Het najaar van onze eigen Luuk Zomerhuis verloopt letterlijk op een ‘rijtje’! Naast zijn drukke opleiding en het werk voor KWO is Luuk nog regelmatig aan de waterkant te vinden en ook dit najaar weet hij de één na de andere prachtvis over zijn netkoord te slepen. Afgelopen week wist Luuk wederom wat tijd vrij te maken om op pad te gaan en na amper vijf minuten vissen hing er wel een hele opvallende bezoeker aan één van Luuk’s hengels.

Het najaar van onze eigen Luuk Zomerhuis verloopt letterlijk op een ‘rijtje’!

Na amper vijf minuten vissen…

…wist Luuk een wel héél mooie vis te landen!

Na een eerste blik in het landingsnet werd pas duidelijk om wat voor een vis het ging! Een stokoude rijenkarper van hoog in de twintig pond mocht zich klaarstomen voor een korte fotosessie en werd van dichtbij even bewonderd. Wat zijn het toch een prachtige dieren! Uiteraard kreeg ook deze vis na de nodige plaatjes met de zelfontspanner zijn vrijheid weer terug en kon Luuk terugkijken op een (wederom) geslaagde herfstdag! Goed bezig!

Wat een plaatje van een vis! Een exemplaar die niet dagelijks om te hoek komt kijken…


‘Grade Vibes’ – Zomervissen met de boys van Strategy

Het Nederlandse Strategy dendert maar door en Pieter, Saron en Koen zijn dan ook druk bezig met diverse zaken achter de schermen. Gelukkig was het recent even tijd om de hoofden leeg te maken! Al vissende met diverse (nieuwe) items uit de Pole Position range werden er meerdere vissen gevangen en beleefden de boys vooral veel plezier. Geniet van enkele minuten een toffe sfeerbeelden, live aanbeten en leuke karpers!


Bizar: spiegel zonder anaalvin!

Op de Facebookpagina van Dennis Peters kwamen we een foto tegen van een spiegelkarper. Geen opmerkelijk nieuws zou je zeggen, maar deze bewuste vis zwemt zijn rondjes zonder anaalvin! Of het een aangeboren complicatie is of dat het mogelijk door vissers of andere zaken komt: we zullen er nooit achterkomen! Feit is wel dat bij deze vis het maken een zogenaamde ‘wokkelvin’ zeker niet mogelijk is! 😉

Tja, bij deze karper is zeker geen wokkelvin mogelijk! 😉


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Allard de Vries vertelt in zijn artikel over een geslaagde solo trip naar het Franse land! In het begin ging alles mis, maar de sessie eindigde om nooit te vergeten…

Nieuw in het bloggers rijtje op KWO is Bas van der Werff. In zijn eerste (video)blog vertelt hij over een geslaagde social in ons eigen land!

Ben je creatief, heb je doorzettingsvermogen en ben je op zoek naar een uitdagende stage? Voor het studiejaar 2017-2018 is KWO zoekende naar stagiaires! Check snel de update en wie weet loop jij binnenkort wel bij ons rond!


Nederlandse 25KG+ voor Mike Grim

In de inbox van de KWO Facebookpagina kwamen we deze week een leuk berichtje tegen van Mike Grim. Deze gedreven visser is dit najaar lekker op weg en wist al meerdere mooie vissen te vangen. De foto onder het bericht leidde ons echter direct af! Mike wist afgelopen week namelijk een heuse 25KG+ schubkarper te vangen op een Nederlands water! “Een nieuw PB en nog een gave schub ook!”, aldus Mike. Goed gedaan Mike, zo vang je ze niet iedere dag! 🙂

Wauw! Een regelrechte BAK van een schub voor Mike Grim!


Zaterdag 18 November: karperavond bij Sportvisserij Zuidwest Nederland

Noteer zaterdag 18 november 2017 alvast in je agenda, want op deze dag organiseert Sportvisserij Zuidwest Nederland weer hun jaarlijkse karperavond! Deze gratis toegankelijke avond vindt dit jaar plaats in het Made en staat geheel in het teken van de karpervisserij. Zo komt o.a. Gerwin Gerlach van Sportvisserij Nederland langs om alles te vertellen over het zelf kweken van karper en draag je met je aanwezigheid bij een warm hart bij aan het mega spiegelkarperproject SKP Benedenrivieren!

Wie komt er op zaterdag 18 november ook even langs?

Hieronder vind je alle belangrijke nog even op een rijtje:

  • Wanneer? Zaterdag 18 november 2017
  • Hoe laat? De avond begint om 20:30, maar de zaal opent om 19:30
  • Waar? Partycentrum de Mayboom te Madel
  • Prijs? Gratis!

Zorg dus dat je van de partij bent!


Spetterende eindejaarsacties bij Global Fishing!

Global Fishing vertelt: Ben jij nog in de markt voor een goede, kwalitatieve voerboot uit het hoogste segment? Dan is dit dé kans om toe te slaan bij de Nederlandse voerbotenbouwer Global Fishing. Van 1 november 2017 tot en met de laatste dag van het jaar, 31 december profiteer je namelijk van twee knallende acties om het jaar goed af te sluiten! Hieronder nemen we ze even met je door:

Deal 1: Maverick Toslon Series

De Maverick Toslon Series is een top voerboot waar je op kan vertrouwen! Deze complete boot met alles erop en eraan schaf je nu aan met een korting die kan oplopen tot maar liefst €337,95! Bestel hem nu snel, klik hier.

Een complete ‘high end’ set met alles erop en eraan!

Deal 2: Navigator Toslon Series

Ben je toe aan een nóg completere boot? De Navigator Toslon Series is een absolute top voerboot waar je op kan vertrouwen! Deze complete boot met alles erop en eraan schaf je nu aan met een korting die kan oplopen tot maar liefst €587,95! Bestel hem nu snel, klik hier.

Met de Navigator Toslon Series is geen uitdaging te groot!

Deal 3: Voervijzel

Tot slot hebben we nog een derde ‘bonusdeal’. De populaire voervijzel scoor je in de actieperiode namelijk van €299,- voor slechts €239,00! Een zéér nette prijs voor deze verrijking van je voerboot! Bestel hem nu snel, klik hier.

Ook de populaire voervijzel scoor je gedurende de actieperiode extra voordelig!


Topvangsten uit het najaar

Met het najaar in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Stefan van Ham beviste enkele nachtjes het populaire Timmy’s Lake op het domein van De Karperhoeve. Deze gave schub was één van zijn vangsten!

Jullie zagen hem al bovenaan de update, maar deze grootwater two-tone van eindbaas Martijn Verweij delen we maar wat graag nogmaals! Goed gedaan makker!

Hoe bedoel je mooi? Bastiaan Verspuij had het geluk om deze bizar mooie spiegel over zijn netkoord te slepen… Goed gedaan!

Onze vriend Remy van Os bezocht MH in het Franse land! Uiteraard wel in ‘Hakkebar Style’ want beide boys vingen een serie fantastische vissen, waaronder deze spiegel voor Ossie!

Jenson Beeke is een echte doorzetter en zo viste hij recent op deze flinke slok water achter hem. Na hard vissen vormde deze kleine, maar mooie spiegel dan ook de perfecte beloning!

Ook deze gave spiegel van Community Member Jeroen van Broekhoven mag niet in dit rijtje ontbreken! Knap gevist kerel!

Frank Geerling en vismaat Gerjan bezochten met zijn tweeën het Franse land op zoek naar karper! Dit ging de beide heren goed af, want uiteindelijk keerden ze huiswaarts met beide een nieuw PB in de pocket!

Sjors van Gorp wist voor de 2de keer in 5 weken deze dikke schub te landen. Ditmaal zo’n 700 gram zwaarder dan de vorige keer.


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu meer dan anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates, waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Hij staat online: de gloednieuwe FILM van Pilaar & Hofman! Geniet van bijna anderhalf uur aan humor, gave karpers, runs en andere gave beelden in ‘Tour du Carp’! 🙂

Wil je weten hoe je op het gebied van aas andere vissers de BAAS kunt zijn? Check dan het derde deel van “Doorbreek de dressuur”, waarin Mark Hofman alles vertelt over zijn aaskeuzes op dressuurwateren.

Sinds zijn terugkeer in Engeland heeft Darrell Peck flink gas gegeven. Het water dat hij exclusief bevist wordt binnenkort een syndicaat, dus sessies maken was een MUST! Lees over zijn escapades in zijn nieuwe blog op de Community…


Vreemd bezoek bij de familie Zevenbergen

KWO Member Herco Zevenbergen vist ook dit najaar fanatiek door! Regelmatig weet deze visser enkele mooie karpers te verwelkomen, maar tijdens zijn meest recente sessie samen met zijn dochter kwam er wel heel vreemd bezoek langs… Een varken uit de wei, waarin Herco zat te vissen, vond het wel interessant en besloot om even gezellig polshoogte te komen nemen!

Vreemd bezoek aan de waterkant voor Herco en zijn dochter!

Zoals we Herco kennen werd er ook deze keer niet geblankt en in een waterig najaarszonnetje konden dochter en Herco de dril starten met een klassieke najaarsschub. Gelukkig werd de vis keurig geland en even later konden ze samen poseren op de foto. Goed gevist!

Samen met je dochter aan de waterkant zitten… Voor Herco bestaat er niets mooiers!


Foto van de week: Oli Davies

Zoals jullie gewend zijn sluiten we deze wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van onze Engelse vriend Oli Davies. Tijdens een social met het Nash team werd er naast veel gezelligheid en ‘socializen’ ook gevist! Het kon met een dergelijk stel vissers dan ook niet uitblijven dat er vis werd gevangen! Terwijl één van de teamleden druk in de weer is met een karper, besloot deze zwaan om even polshoogte te komen nemen. Opnieuw een toffe plaat van Oli! 🙂

Wederom een erg gave en opmerkelijke foto van camerabaas Oli Davies!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl.

Team KWO

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe