KWO Boulevard van Week 48

KWO Redactie
thimon-dokter-gigantica-header

Brrrrrr… De afgelopen week trok er flink wat koude lucht over de Benelux heen! Hier en daar daalde het kwik tot onder de nul en mochten de autoruiten weer gekrabd worden. Ondanks dat kwamen er de nodige vangsten en nieuwtjes voorbij in de karperwereld. Deze week lees je in de Boulevard o.a. over de Hengelsport- en Botenbeurs, een succesvolle sessie van Thimon Dokter, een toffe video over een SKP uitzetting en nog veel meer!


Recap: Hengelsport – en Botenbeurs 2017

Het is inmiddels weer december en dat betekent dat het de eerste beurs van het jaar er weer op zit! Op alle dagen wisten de bezoekers de KWO Stand weer massaal te vinden en we kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd beursweekend. Uiteraard waren de camera’s paraat en tijdens de beursdagen struinden Luuk Zomerhuis en KWO Stagiaire Mattanja van Tol over de beurs om een aantal toffe platen te maken!

We kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd beursweekend!

09:30: vlak voor de opening stonden er al een grote groep mensen vol spanning te wachten!

Ook de aquariums met spiegelkarpers waren een grote blikvanger!

Willem Kwinten was ook op zaterdag weer van de partij en schoot een aantal toffe platen voor de organisatie.

Wil je op de hoogte blijven van alle innovaties en ontwikkelingen op karpergebied? Kom dan zeker even langs op het Carpsquare plein!

Op de foto met Pilaar & Hofman? Ook dan kan op stand 213!

De imposante stand van de mannen van Strategy trok zoals gewoonlijk weer veel aandacht.

De drukst bezochte stand van zaterdagmiddag; de catering.

Ook de meest toffe petten en mutsen scoor je op de KWO stand!

Ook voor de jeugd is er genoeg te beleven! Zo kun je o.a. deelnemen aan een gaaf en leerzaam Stekkie parcours.

De beurs is vandaag tot 17:00 geopend, dus kom zeker even langs wippen!


Gigantica succes voor Thimon Dokter

Thimon Dokter vertelt: Het 14 hecatre grote Franse betaalwater Gigantica – Main Lake van The Carp Specialist staat in de boeken als een zéér lastig water dat niet voor iedereen is weggelegd. Dit betaalwater is begin dit jaar toegevoegd aan het assortiment van The Carp Specialist, dus recent vertrokken Bas van Klaveren, Mark de Zwart en ikzelf richting Gigantica voor een testsessie. Op voorhand wisten we al dat het niet makkelijk ging worden, dus bereidden we ons goed voor en werd de rigbox vol geknoopt met diverse rigs. Omdat het water tevens al flink was afgekoeld, besloot ik om mijn favoriete winteraas mee te nemen: ‘good old’ wormen en plastic haakaas. Dit bleek achteraf een goede zet…

Op voorhand wisten we al dat het niet makkelijk ging worden!

Ouderwetse wormen en plastic haakaas moesten…

…een paar Gigantica karpers in het net brengen!

Na enkele taaie momenten en tegenslagen, liep mijn hengel op één van de laatste dagen alsnog af! De dril werd gestart en naarmate de vis dichterbij de kant kwam werd ik steeds zenuwachtiger. De vis die aan de andere kant van de lijn hangt kan immers de vis van je dromen zijn… Gelukkig werd de dril en mijn voordeel afgesloten en kon ik het net steken onder een bizarre spiegel, zowel qua gewicht als looks. Na enkele vreugdekreten belde ik snel Mark en Bas op en zei spoedden zich met de camera richting mijn stek. Na een korte fotosessie mocht ‘Stone Acres’ weer zwemmen en gaat hij hopelijk een andere visser ook heel erg blij maken! Wat een topweek! 🙂

Na een wat minder seizoen maakte deze bizarre Gigantica spiegel heel wat goed bij Thimon. Knap gevist kerel!


Movie: Haal het maximale uit je vistijd! ‘Quick Bite Tactics’ met Max Hendry

Om veel vis te vangen hoef je echt niet altijd dagen aan het water te vertoeven! In deze nieuwe video van Nash bewijst NashBait Brand Manager Max Hendry dan ook dat je in een paar vrije uurtjes aardig wat vis kan vangen. Door gebruik te maken van simpele, maar doeltreffende tactieken en een goed aasje slaagt Max er in om enkele fraaie karpers te vangen. Check snel de video en wie weet vang jij binnenkort wel een karper tijdens je lunchpauze! 😉


Erik Marijnus bij De KSN Regio

Op vrijdag 8 december maakt Erik Marijnus zijn debuut als presentator bij de Friese regio van De KSN. Hij geeft namelijk een lezing genaamd ‘Daylight’. Vroeger viste Erik altijd nachten, maar de afgelopen jaren heeft hij de kracht van het dagvissen omarmd. Van kleine watertjes tot de grootste Franse meren: Erik bevist ze allemaal overdag en met succes!

Wil jij ook meer weten over succesvol dagvissen? Dan mag je deze lezing niet missen!

Zin in een gezellig avondje: kom dan ook! De KSN leden mogen GRATIS naar binnen. Niet leden betalen €3,-.


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Twee mannen die wel van een portie avontuur houden zijn Martijn Verweij en Bram Verweij. De rivieren en grotere ‘public’ meren hebben hun voorkeur en recent trokken ze er weer op uit! Dit leverde een reeks karper op om van te dromen…

Alijn Danau wist succes te boeken op het lastige Rainbox Lake! Twee vissen die hoog op zijn verlanglijstje stonden kwamen op de kant.

Zelfs Kevin Nash himself is onder de indruk van de nieuwe Titan Hide. In deze fieldtest lees je waarom!


Fraaie vangsten van Niels van Vooren

De fanatieke visser Niels van Vooren wist kort geleden twee prachtige vissen van een keihard Belgisch syndicaatwater te vangen. Geniet mee van de onderstaande pics, die hij in onze mailbox dropte!

Wauw, wat een prachtige beschubbing bij de staart!

Uiteraard werd er ook even met de vis geposeerd 😉

Deze vis had geen schijn van kans meer toen de haak eenmaal was gezet. #muurvast

Deze vis is werkelijk om van te kwijlen, wat een plaatje!


Video: SKP uitzetting in de Maas

Afgelopen zaterdag hebben een aantal vrijwilligers een prachtige serie karpers in de Maas uitgezet. Dit gebeurde op de hoogte van Megen, en in totaal gingen er zo’n 500 stuks te water. Niemand minder dan Jelle Geurden heeft de uitzetting op camera vastgelegd en gemonteerd tot dit prachtige filmpje!


Topvangsten uit het late najaar

Het najaar loopt weer bijna tot een einde en het regent dan ook brute vangsten! Ook afgelopen week kregen we weer wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Bram Termohlen profiteerde nog even van het late najaar en wist deze gave spiegel te vangen!

Dankzij een lange voercampagne wist Martijn Bakker deze prachtige spiegel te strikken, bij een watertemperatuur van slechts acht graden!


Movie time met Freek Elbers

Baitworld consultant Freek Elbers heeft een video gemaakt over zijn herfstvisserij. De video zit bomvol fraaie sfeerbeelden én natuurlijk de nodige vangsten! Krijgen jullie na het kijken ook zo’n zin om te vissen? 😉


Geen winterstop voor het Martin SB team

We ontvingen deze week weer twee toffe updates vanuit het Martin SB team. De eerste ging over Jasper Smit. Hij vertelt: Onlangs heb ik samen met mijn vader een succesvolle trip naar Frankrijk gehad. Een week lang hebben we een mooi stuwmeer bevist.

Op het Franse stuwmeer kwamen de nodige grote vissen op de kant!

Alles verliep volgens plan en voor even waren we zelfs de enige vissers aan het hele water! Het werd een week waarin alles leek te lukken. De vis ging helemaal los op de mix van Roasted Nut en Monster Crab boilies, wat resulteerde in een indrukwekkende reeks grote karpers!

Over een succesvolle trip gesproken!

De krant gehaald!

Het tweede stuk van de Martin SB boys gaat over de gebroeders Froger, die bij een hilarisch avontuur zelfs de Franse krant haalden! Ze schrijven: Onze Frankrijktrip ging dit keer naar een voor ons nieuw stuwmeer. Bij aankomst stond het water erg laag, iets dat we inmiddels wel gewend zijn in het najaar en het maakt het uitzicht hier een stuk spectaculairder.

Het is altijd een uitdaging om een nieuw water te bevissen. Wordt het een succes of niet?

Twee nachten later zitten we aan het einde van de middag lekker bij ons kampvuurtje de vangst van vanochtend te bekijken, als we achter ons horen “Bonjour, garde de peche!” Dat is vreemd, die hebben we vanmorgen toch al gehad? Het blijkt een lollige Franse journalist, genaamd Fred, die foto’s komt maken van de ongebruikelijk lage waterstand. Wat blijkt, de dam is kapot en het water staat wel 15 meter lager dan normaal! Fred gaat uiteindelijk naar huis met een kort verhaaltje van twee gekke Hollanders die voor de lol dag en nacht in de vrieskou zitten. 

Uiteindelijk halen de gebroeders Froger zelfs de Franse media!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu bijna twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Swingers & hangers… Iedereen gebruikt ze, maar is het ook daadwerkelijk nodig? We vroegen het aan Terry Hearn, Erik Hakvoort, Mark Hofman en Marco Kraal!

Riviervissen vanuit een boot is niet voor iedereen weggelegd! Gert Bervoets durft het echter wel aan en geeft de nodige tips in dit toffe artikel.

De tweede video met Ian Thiels staat live! In deze video volgen we Ian Thiels naar ‘Het Beton’, met het nodige spektakel tot gevolg!


Foto van de week

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van Ricardo Koster. Deze foto, die hij op de Community FB groep dropte, geeft de sfeer van het late najaar perfect weer!

Wat een heerlijk sfeervol plaatje!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl.

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe