KWO Boulevard van Week 24

KWO Redactie
kwo-boulevard-week-24-header

Het is weer zondag! Tijd voor de wekelijkse update met jouw portie ‘karpernieuws’. Terwijl je dit leest zit je waarschijnlijk lekker te chillen in de tuin, of (nog beter) ben je lekker aan de waterkant te vinden. Deze week hebben we weer een hoop mooie vangsten en visnieuws verzameld met o.a. targetvissen met Steven Dekeyzer, late voorjaarsvangsten, een nieuwe aflevering van Undercover in France en meer!

Wat is karpervissen toch een mooie hobby. Boy Harks stuurde ons deze foto in en het leek ons een prima plaat om deze editie van Boulevard mee te beginnen!


Laatste kans op 100 x €50 De Tacklebox shoptegoed

Aanstaande woensdag om 19 uur is het zo ver: dan worden de 100 (!) winnaars bekend gemaakt van de waardebonnen van karperspeciaalzaak De Tacklebox. Iedere bon heeft waarde van €50 en het enige wat je moet doen om kans te maken is: KWO Community Member zijn! Eenvoudiger kan niet. Ben je nog geen Member? Meld jezelf dan snel aan 🙂


Geslaagde dag voor Leroy van Dam

Op de KWO Community Facebookgroep zagen we een prachtig bericht van Leroy van Dam voorbijkomen. Leroy had namelijk een zeer geslaagde visdag achter de rug want hij wist een 19,4 kilo spiegel, twee 11 kilo vissen en vier ‘grassers’ te vangen. Hakkebar 2.0  😉

leroy-van-dam-geslaagde-dag1

Wát een puntgave vis!

leroy-van-dam-geslaagde-dag2

Een dag als dit…

leroy-van-dam-geslaagde-dag3

…zorgt voor een vette grijns!


Upcoming: open dag bij Hareco Hengelsport

Aanstaande zaterdag is het zo ver: de grote open dag bij Hareco Hengelsport in Sliedrecht. Voor het eerst wordt deze gezellige happening gehouden in hun nieuwe pand aan de Blankenstraat 4 (nog altijd in het vertrouwde Sliedrecht)! Van 9 tot 17 uur nodigt de Hareco crew iedereen uit om de winkel te bezoeken en reken maar dat er genoeg te doen zal zijn. Denk aan: demonstraties van bekende vissers, diverse aanbiedingen, een voerbotenvijver, goodiesbags van €85,- voor de eerste 100 betalende klanten én (uiteraard) een hapje en een drankje!

Het team van Hareco staat ook op zaterdag 24 juni voor je klaar!

Meer informatie check je in deze update op KWO.


Bootvis succes voor Jaap Elshout

In onze mailbox ontvingen we een mailtje van onze makker Jaap Elshout met een hele gave foto als bijlage! Jaap vertelt: Vorige week maandag was het zo ver: een weeromslag, IHEV! Lekker een nachtje knallen op het ruime sop vanaf de boot. De timing voor de stekkeuze was precies goed, want de paai was reeds geweest en de vissen zijn weer ‘onderweg’.

Een weeromslag, IHEV!

Het was een onstuimige nacht en met meerdere aanbeten werd er geen oog dicht gedaan. De oude spiegel op onderstaande foto was de mooiste van de nacht en die wil ik jullie dan ook zeker niet onthouden!

Wát een vis en foto! Knap gevist Jaap! 🙂


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Twee mannen die weten hoe je een stek aan voert en afroomt zijn Sjoerd en Ronald. Check hun video + fotodump!

Het VBK deelde een aantal kernwaarden met de KWO bezoekers. Respect is immers erg belangrijk!

Jim van de Mortel heeft een fantastisch voorjaar achter de rug. Weinig voeren op de juiste plekken was de sleutel tot succes. Klik op de foto om zijn verslag te lezen!


Targetvissen met Steven Dekeyzer

In onze mailbox ontvingen we een serie prachtige foto’s van Steven Dekeyzer. Steven beschrijft voor ons in het kort hoe hij op een nieuw water zijn targetvis wist te landen.

Steven aan het woord: Iedereen heeft wel een doel voor hij aan zijn visseizoen begint. Het in bezit zijn van een kaart van een nieuw water leidt bij mij altijd naar een targetvis en de voorbereiding daartoe.

steven-dekeyzer-stokoude-dertiger

Een markante, stokoude spiegel die dit voorjaar voor de bijl ging!

Tijdens de eerste twee sessies had ik een duo aan vissen gevangen: een stokoude dertiger en een kleinere schubkarper. Voor mijn derde sessie had ik een stek gekozen waar ik mijn target kon verwachten. De omstandigheden waren gunstig met een goede wind en een daling van de luchtdruk. Na mijn twee nachten stond de teller op twee vissen tot 13kg, allen op een flinke diepte gevangen.

steven-dekeyzer-mooist-voor-de-paai

Op z’n mooist, zo vlak voor de paai.

Omdat mijn hengel perfect gepositioneerd lag en mijn pop-ups makkelijk 36 uur rechtop blijven staan, besloot ik de laatste morgen enkel wat bij te voeren. De laatste particles, pellets, gecrushte B-krill boilies en voerballen gingen te water. Net voor het einde van de sessie kwam toch nog die verlossende run. Heerlijk!

steven-dekeyzer-last-kiss

Een laatste kus voor deze brute schub!

Bij het oppakken van de hengel voelde ik de lijn schuren tegen een obstakel. Door met het waadpak naar de plek des onheils te waden kon ik de lijn al snel uit de tak halen en al snel zag ik dat ik inderdaad met mijn target aan het stoeien was. De hartslag ging omhoog maar gelukkig mocht ik even later poseren met een 22 kilo wegende superschub!

steven-dekeyzer-voorliefde-voor-grote-schubs

Steven heeft een voorliefde voor grote schubs, en deze staat met stip op nummer één!


Superplaten van Emiel Tuijp

In maart sloeg het noodlot bij Emiel Tuijp. Tijdens een social met Erik Hakvoort hadden de boys de camera van Emiel (Canon 6D, voorzien van een Sigma art 50mm 1.4 lens) op een statief in het water gezet toen het mis ging. Er klonk een dikke plons en een kapotte camera was het gevolg…

Een paar seconden later zou de camera zwemles krijgen…

Gelukkig heeft Mielos inmiddels een nieuwe camera en duidelijk is wel dat hij het schieten van vette pics nog niet is verleerd. Wat dachten jullie van onderstaande foto’s? Dat smaakt naar meer toch? Binnenkort gaan we maar eens een Top 10 Pics bij hem losweken  😉

Soms ben je ook écht een bezoeker in de natuur 😉

Ook deze plaat mag er weer zijn. Knap werk Emiel!


Tof filmpje: Early Spring – Robin Diepenbroek

Op Facebook kwamen wij een mooi filmpje tegen op de page van Robin Diepenbroek! Deze jonge, maar zéér fanatieke karpervisser heeft een eigen Youtube Kanaal. In dit filmpje heeft hij zijn visserij van de eerste maanden van 2017 in beeld gebracht. Zo komen er prachtige beelden voorbij en vooral onwijs mooie vissen! Ga er dan rustig voor zitten en geniet!


Topvangsten uit het late voorjaar

Inmiddels komt de zomer in het vizier en is het soms zweten aan de waterkant. De karpers vinden het allemaal prima en azen gretig door. We kregen dan ook flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

KABOEM! Mark Pansar ving nog maar eens een targetvis. Hoe bruut is de knik achter zijn kop? (Van de vis dan hé…)

Jullie zagen hem al bovenaan de update, maar Pilaar was afgelopen week op bezoek bij onze eigen Luuk Zomerhuis om daar een aantal toffe productvideo’s en How To’s te filmen. Uiteraard waren de hengels ook mee en dat resulteerde in een diverse gave vissen!

‘Na regen komt zonneschijn’. Dat klopte zeker in het geval van Joey Meulendijks, want na een ijskoude Franse trip met veel wind, regen en hagel wist hij een nieuw record binnen te harken! Lekker bezig!

Wat dachten jullie van deze gave spiegel van Patrick Smits? Een vangst om trots op te zijn! 🙂

De week van Boudewijn Margadant kon niet meer stuk na de vangst van deze ‘grootwaterspiegel’. Wederom pakte de keuze van ‘Boustails’ voor de Monster Crab & Aminol boilie van Martin SB goed uit.

Een bruut getekende spiegel voor Chayann!

De eerste vis van een nieuw water voor Diego Loco en meteen een mooie rakker!

Ook Wilco Gerrits wist een unieke vis bij te schrijven in zijn logboek. De alerte kijkers onder ons zullen zien dat de vis geen oog heeft aan deze zijde. Opmerkelijk!

Ook HJ Schutte liet weer van zich horen, dit keer middels de vangst van een fraaie graskarper. Goed gevist kerel!

We moeten onze excuses aanbieden aan Sarrhini Ettahouri. We hadden namelijk de belofte gedaan om zijn mooiste voorjaarsvangst mee te nemen in KWO Boulevard van een aantal weken terug. Helaas zijn we dit destijds vergeten. Vandaar dat we nu alsnog zijn superbak uit april plaatsen. Met 21kg+ een dik PB en een vis om trots op te zijn!

Met afstand de mooiste karper van 2017 voor Sarrhini.


Een geslaagde instant nacht voor Max Pelzer

Van onze Belgische amigo Max Pelzer ontvingen we een leuk bericht in onze mailbox. Drie jaar terug is zijn liefde voor kanaalvissen gaan floreren en nog steeds krijgt hij er geen genoeg van. Zo viste hij recent een instant nachtje met twee vismaten op een lokaal en vooral moeilijk kanaal. Na een stille nacht werd Max vroeg in de ochtend gewekt door een knetterharde fluiter. De vis bleef maar doorgaan, maar na een bloedstollende, slopende drill van ruim een half uur konden zijn maten de vis landen. Na een blik in het landingsnet kon Max’s dag niet meer stuk, want het was een fikse kanaalbuffel! 🙂

Wat een vis… en dat van het kanaal! Klasse gevist Max! 🙂


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim een jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Rigbaas Willem Kwinten deelt zijn kennis over zijn twee lievelingsrigs: de Chod en de Hinged Stiff Rig. Een must read voor iedere visser!

Brute foto’s, een tof vangstverslag, een video én een Q&A over zijn Rainbow visserij: Robin Bulters gaf ons een kijkje in zijn Franse visserij.

De meest bekeken update van afgelopen week was toch wel de tweede video van onze eigen Mark Hofman. Voor de serie Undercover in France bezocht hij een water in het Noorden van Frankrijk en het werd een sessie om nooit te vergeten. Check de volledig video op deze link.


The three banditos on tour

Wat zijn de ingrediënten voor een geslaagde visdag?

Als je het aan Patrick Krekt, Danny de Kruyff en Dylan van Nieuwenhuyse vraagt zullen ze zeggen: vriendschap, lekker weer, een paar hengels én een mooi water voor je neus! Vorig weekend stonden de sterren op één lijn en viel alles samen. De Nutrabaits boys maakten namelijk een uitzonderlijk goede sessie mee. De beetmelders stonden regelmatig ‘in de fik’ en aan spetterende drills was ook geen gebrek. Een drietal foto’s van deze geslaagde visdag check je hieronder!

Actie! Soms was er teamwork nodig om de karpers uit de lelies te houden en te landen!

Nailed! Eén van de afgepaaide vissen die de onthaakmat van de boefjes bezocht.

Wat is er mooier dan dit? Drie vismaten die genieten van onze schitterende hobby?! Goed gevist boys!


Foto van de week

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Deze week kwamen we tijdens het afstruinen van Facebook terecht op het profiel van Michael Bromfield. Deze Engelse visser heeft al heel wat brute spiegels op zijn naam staan, maar toen deze bijna veertiger zijn net in gleed wist hij niet wat hij zag…

michael-bromfield-stunner-foto-week

Wat een plaatje van een vis!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen (of een ander nieuwtje hebben): mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe